BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZenginlerin Noel tatiline pandemi engel olamadı----

Zenginlerin Noel tatiline pandemi engel olamadı

Zenginlerin Noel tatiline pandemi engel olamadı
28 Aralık 2020 - 18:05 www.finansgundem.com

Pandemi nedeniyle Noel kutlamaları sırasında insanlar eve hapsolsa da süper zenginlerin Noel tatillerini pandemi durduramadı. Mutasyona uğrayan virüsün merkezi İngiltere’de özel jet uçuşlarında talep patlaması yaşanıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Noel tatilini tüm dünyada milyonlarca insan evlerinde geçirirken süper zenginlere pandemi engel olamadı. Zenginler İngiltere’de hızla yayılan Kovid-19’un yeni türü nedeniyle ülke çapında uygulanan yeni kısıtlamalara rağmen özel jetlerine binerek Noel tatilinde ülkenin dört bir yanında dolaştılar.

Financial News’in haberine göre özel jet şirketi Luna Jets’in Baş Yöneticisi Alain Leboursier Londra ve İngiltere’nin Güneydoğu’sundaki kısıtlamalarla birlikte 50’den fazla ülkenin İngiltere’den uçuşları yasaklamasından bu yana özel uçuşlarla ilgili talebin arttığını belirtiyor.

Leboursier, “Kısıtlamaların ilan edildiği hafta sonundan bu yana (19 Aralık) normal aralık ayı talepleriyle karşılaştırıldığında İngilizlerden %250 daha fazla talep geliyor” dedi.

Luna Jets baş yöneticisi, “Müşteriler, Orta Doğu, Seyşeller, Dubai ve Maldivler de dahil olmak üzere halen uçabilecekleri ülkeleri soruyorlar. Geçen hafta duyurulan tecrit, ne zaman uçabileceklerini, neye ihtiyaçları olduğunu ve nereye gidebileceklerini öğrenmek isteyen İngilizlerden aldığımız taleplerin sayısında ciddi bir artışa yol açtı” ifadelerine yer verdi.

Zengin İngilizler de uzun mesafeli seyahatleri ve vardıklarında İngilizlerin negatif korona virüs testi gösterebilecekleri rota seçeneklerini tercih ediyorlar.

Air Partner’ın CEO’su Mark Briffa özel jetlerle ilgili sorgulamaların, “kısa ve uzun süreli özel jet uçuşlarının tamamının kısıtlama önlemlerinin açıklanmasından bu yana ikiye katlandığını” belirtiyor. Briffa insanların dinlenmek ve uzaklaşmak istediklerini ifadelerine ekledi.

özel jet seyahatindeki artış, 50'den fazla ülkenin mutant virüs türünün yayılmasını sınırlamak için İngiltere uçuşlarını yasaklaması sonrasında geldi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın açıklamalarına göre mutasyona uğrayan virüs %70'e varan bir oranda daha hızlı yayılıyor.

Falcona Jets internet sitesinde yaptığı açıklamada, "Bu haberle birçok ticari havayolu şirketindeki uçuşların iptal edilmesinden dolayı bazı insanlar, Noel’den önce İngiltere'ye dönmek için özel bir jet kiralamaya karar verdiler" denildi.

17-20 Aralık tarihleri arasında İngiltere'de özel jet seferleri arttı. Araştırma ve danışmanlık şirketi WingX'in paylaştığı verdiği verilere göre, 20 Aralık Pazar günü 153 gidiş yaşandı ve bu da genel olarak havayolu seyahatindeki belirgin düşüş göz önüne alındığında şaşırtıcı olarak değerlendiriliyor.

WingX verilerine göre, özel jet sektörü, bahardan bu yana uçuşlarda geçen yıla oranla %60'lık bir düşüş gösteren ticari havacılık sektöründen önemli ölçüde daha iyi durumda.

Araştırma, özel jetlerle uçanların diğer kişi ve nesneler aracılığıyla virüsün geçebileceği sadece 30 temas noktasına sahip olduğunu gösterdiği için, özel jet ulaşımlarında pandemi sırasında ilgi patlaması görüldü. Ticari uçuşlarda ise temas noktası sayısının 700 olduğu görülüyor.

 

2020’nin en büyük milyarder skandalları

 

Brexit anlaşmasında şeytan ayrıntıda gizli

 

Brexit sonrası Türkiye-İngiltere ticari ilişkileri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)