BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaDış PiyasalarZenginler krizi fırsata çevirdi----

Zenginler krizi fırsata çevirdi

Zenginler krizi fırsata çevirdi
30 Haziran 2013 - 01:41 www.finansgundem.com

Geçen yıl Avrupa'da yaşanan krize karşın ultra zenginlerin servetlerinde meydana gelen artış şaşırttı.

Geçtiğimiz sene Avrupa'nın dev ekonomileri krizle boğuşurken, en zenginler servetlerine servet kattı. Wealth-X şirketi tarafından yayımlanan rapora göre, Almanya, İsviçre, İtalya ve Fransa'da serveti 30 milyon dolar ve üzerindeki kişilerin sayısı geçtiğimiz sene yüzde 6 oranında artarken, servetleri yüzde 13 oranında artışla 3,4 trilyon dolara yükseldi. Avrupa'da en güçlü artışın kaydedildiği Almanya'da, ultra zengin sayısı yüzde 6 oranında artışla 16.734'e ulaştı, toplam servet 2 trilyon doları  İsviçre'nin ultra zenginlerinin serveti ise yüzde 15 oranında artış gösterdi.
 Fransa'da ultra zenginlerin sayısı yüzde 5 oranında artarken, servetleri yüzde 12 oranında yükseldi.
Zenginlerin yatırımları arasında akıllı yatırımlar ile gayrimenkul planlamanın payının arttığı belirtildi. Wealth-X Başkanı David Friedman, Avrupa'daki ultra zenginlerinin büyük bölümünün diğer ülkelerin büyümesinden fayda sağlayan şirketlere sahip olduğunu ve böylece kendi ülkelerine daha az bağımlı hale geldiklerini söyledi.
 Fransa, Almanya ve İtalya'daki pek çok şirket, Avrupa ile bağlarını zayıflatarak Çin ve diğer güçlü ekonomilerden yararlanma yoluna gidiyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsavirus30 Haziran 2013 18:56

    en iyi mal krizde alınır, nakit bu ortamda kraldır diye diye dilimizde tüy kalmadı ki?

  • GLB30 Haziran 2013 17:15

    krizlerin çıkmasını en çok isteyen kesim kimdir. krizlerden fırsat çıkarmak isteyenler. krizleri çıkaranlarda bu zenginlerdir zaten.

  • bbb30 Haziran 2013 13:55

    AB artık bu zenginlerinin paralarının kendi iç ekonomilerine sirküle etmek hatta ettirmek zorunda. Gerekirse bunu vergilerle de teşvik edebilmeli, bu konuda cesur ve kararlı olmalıdır. Milyonlarca insan 3-5 bine eyvallah derken birilerinin milyon dolarların üstünde çöreklenip, bu servetlerini daha da artırıp hatta yiyememesine seyirci kalmamalı, bu servet yığınları mecburen ekonomiye kanalize edilmeldir. Yoksa para basmayla birşey değişmez. Bu basılan paralarda bu yığınlara ilave olur. Onun için halklara bu kazançlar aktarılmak zorundadır. Böylelikle piyasalarda canlılık sağlanır. Eğer siz biriktiren zengin yılanların servetlerinin üstünde çöreklenmesine müsaade ederseniz bu iş iyice berbat olur.