BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaDış Piyasalar'Kritik tarihi verdi'----

'Kritik tarihi verdi'

'Kritik tarihi verdi'
12 Temmuz 2013 - 21:18 www.finansgundem.com

Philedelphia Fed Başkanı Charles Plosser, tahvil alımlarının ne zaman azaltılacağını açıkladı...

Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, tahvil alımlarının Eylül ayında azaltılmaya başlanması ve yıl sonuna kadar da bitirilmesi gerektiğini söyledi
Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, merkez bankasının aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarını Eylül ayında azaltmaya başlaması ve normal olmayan teşviklerin yıl sonuna doğru bitirilmesi gerektiğini söyledi. Plosser tahvil alımlarının şu andaki turuna da karşı çıkmıştı.
Plosser, "Hepsini bir anda yapmak istemiyorum fakat en kısa zamanda azaltmaya başlanması gerektiğini düşünüyor ve yıl sonuna kadar da bitirileceğini umuyorum. Bu durumu yavaşça gerçekleştirebiliriz ve ekonomi için en sağlıklısı azaltmaya gitmektir" ifadelerini kullandı.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke geçtiğimi ay içerisinde, ekonominin beklentiler doğrultusunda gelişim göstermesi durumunda Fed'in tahvil alımlarını bu yıl sonlarına doğru azaltma ve 2014 yılının ortalarında sonlandırma yönünde çalışmaları olduğunu söylemişti. Bu yıl para politikalarında oy hakkı bulunmayan Plosser, Fed'in genişlemeci para politikasına karşı olduğunu bir kez daha tekrar etti.
Plosser ayrıca, "Eylül ayında tahvil alımlarını azaltmaya başlanmasını uygun görüyorum. Yine bir başka konut patlaması meydana getirmek istemeyiz. Politikalarımızın istenmeyen sonuçlar doğurabileceğini düşünerek dikkatli olmalıyız" dedi.
Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) 19 Haziran'da tahvil alımlarına bir süre daha devam etmek, azaltmaya gitmeden önce de ABD büyümesi ve işsizlik oranında gelişmeler gözlenmesi konusunda karar almıştı. Toplantının tutanaklarına göre de birçok yetkili aylık tahvil alım hızını azaltmadan önce istihdamda artışlar görmek istiyor.
Aynı zamanda yine tutanaklara göre, 19 FOMC üyesinin yarısı kadarı da tahvil alımlarının yıl sonuna kadar bitirilmesini istiyor.
Plosser ayrıca QE'nin Fed'in şu anda 3.5 trilyon dolar olan bilançosunda yaratabileceği riskleri de hatırlattı. Plosser bu durumun Fed için geri dönülmesi zor bir durum yaratabileceğini ekledi.
Philadelphia Fed Başkanı daha önce de 2011 yılında Fed'in teşvik kararlarına iki kez karşı çıkmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)