BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGözler şimdi İspanya'da----

Gözler şimdi İspanya'da

Gözler şimdi İspanya'da
11 Temmuz 2013 - 02:26 www.finansgundem.com

İtalya'nın kredi notunun bir kademe aşağı çekilmesi, bir sonraki ülkenin İspanya olabileceği endişesini de beraberinde getirdi

S&P'nin İtalya'nın uzun vadeli kredi notunu 1 kademe indirerek BBB+'dan BBB'ye çekmesinin ardından gözler İspanya'ya çevrildi.
Euro Bölgesi'nin yatırım yapılabilir statüsünü kaybetmesi en olası ülkesi olarak görülen İspanya'da tahvil faizleri dün sert yükseldi.
İtalya'nın 10 yılık tahvil faizleri 7 baz puan yükselişle 4,47 seviyesine çıkarken, İspanyol 10 yıllık tahvil faizleri 11 baz puan yükselişle 4,80 seviyesine çıktı.
Sunrise Brokers Sabit Getirili Menkul Kıymetler Birim Şefi Gianluca Ziglio, İtalya'nın ardından İspanya'nın notunun da aşağı çekilebileceği algısının piyasada fiyatlandığını söyledi.
Reyting unsurunun İspanya'nın kurtarma programına başvurması için önemli olduğuna değinen Ziglio, İspanya'nın bono endekslerinin dışına çıkması halinde diğer ülkelerin üzerinde de etkisinin hissedileceğini ifade etti.
İspanya'nın toplam borcunun 2/3'sini yurtiçindeki yatırımcılar elinde bulunduruyor.
BNP Paribas Stratejisti Patrick Jacq, İtalya'nın not indiriminin ülkenin bir süre daha daha iyi performans göstermeye hazır olmadığının işareti olduğunu dile getirdi.
İtalyan Alman 10 yıllık tahvil faizleri spreadi 6 baz puan artışla 282 baz puana çıktı.
''İTALYA FELAKETE DOĞRU GİDİYOR''
İtalya'nın kredi notunun düşürülmesinin ardından açıklamada bulunan İtalya Ekonomi Bakanı, S&P'nin kararının geçmiş veriler ile trendleri temel aldığını kaydederken, ''Kredi notu kararları haksız olabilir, ancak reformlara devam etme ihtiyacının altını çiziyor'' diye konuştu.
REH'in Sözcüsü ise İtalya'nın AB Maliye Bakanlarının tavsiyelerine uyması gerektiğini ifade etti.İtalya 5 Yıldız Hareketi Lideri Beppe Grillo, kamu borcunun yeniden yapılandırılması gerektiğinin altını çizdi. ''İtalya bir felakete doğru gidiyor'' diyen Grillo, ''Ancak yeniden müzakere olursa Euro'da kalabiliriz'' açıklamasında bulundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)