BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaDış PiyasalarYunanistan Troyka'yla anlaşamadı----

Yunanistan Troyka'yla anlaşamadı

Yunanistan Troyka'yla anlaşamadı
07 Temmuz 2013 - 22:11 www.finansgundem.com

Yunanistan Maliye Bakanı Sturnaras, "Yarınki Eurogroup toplantısında anlaşma sağlanacağına dair iyimserim" dedi

Yunanistan’da, Avrupa Birliği (EU), Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından verilmesi kararlaştırılan ikinci yardım paketinin 8,1 milyar avroluk altıncı kredi diliminin serbest bırakılması konusunda, Troyka heyeti ile Atina hükümeti arasındaki görüşmelerde uzlaşma sağlanamadığı bildirildi.
Atina’da 9 gündür Yunanistan’ın kalkınma programıyla ilgili incelemelerde bulunarak bu konudaki uygulamaları gözden geçiren Troyka yetkilileri, kurtarma paketi kapsamında kabul edilen şartlar konusunda hükümetle anlaşma sağlanamaması üzerine Atina’dan ayrıldı.
IMF temsilcisi Paul Thomsen, Atina’dan ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, "Görüşmelerde önemli ilerleme kaydettik, umarım yarınki Eurogroup toplantısına kadar kesin bir karara varırız” dedi.
Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Sturnaras ise bu konudaki kesin kararın pazartesi günü gerçekleştirilecek Eurogroup toplantısına kaldığını belirterek, “Yarın anlaşma sağlanacağına dair iyimserim” diye konuştu.
Troyka, Yunanistan’a, ülkeye kurtarma paketi kapsamında kabul ettiği şartları yerine getirmesi için pazar gününe kadar süre tanımış, aksi durumda 8,1 milyar avroluk kredi diliminin riske gireceğini bildirmişti. AA
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)