BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatZengin olmak isteyenlere 4 sıkıcı tavsiye----

Zengin olmak isteyenlere 4 sıkıcı tavsiye

Zengin olmak isteyenlere 4 sıkıcı tavsiye
28 Mart 2024 - 18:24 www.finansgundem.com

Finans alanındaki en doğru tavsiyeler genellikle sıkıcıdır. Ancak finans uzmanları kısa sürede çok para kazanmayı hedeflemek yerine bu doğru tavsiyeleri izlemek gerektiğini belirtiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Para konusundaki en iyi tavsiyeler genellikle pek cazip değildir. Google üzerinden kısa bir arama yaptığınızda düzinelerce milyoner olmuş kişinin, kitapların veya mali danışmaların hep aynı şeyi tavsiye ettiğini görürsünüz: Borsada doğru zamanı bulmaya çalışmayın ve yatırımlarınızın yıllar içerisinde büyümesine izin verin. Yine de birçoğumuz bu tavsiyelere kulağımızı kapatırız ve kolay yoldan zengin olmanın yollarını ararız.

Insider’ın haberinde yeminli mali danışman ve Flint Group’un eski finans direktörü olan Rachel Wooten insanların genellikle bu tavsiyeleri duymak istemediğini ancak takip edilmesi gereken yolun bu olduğunu söylüyor. Wooten yatırımcılara 4 kritik tavsiyede bulundu:

1. Sağlık tasarruf hesabınıza mümkün olan en yüksek yatırımı yapın

Emeklilik planlaması söz konusu olduğunda bireysel emeklilik katkılarının en yüksek seviyeye çıkarılması gerekliliği sıklıkla dillendirilir. Ancak Wooten sağlık için oluşturulan bireysel tasarruf hesaplarına da en yüksek katkıların yapılmasını tavsiye ediyor. Yeminli mali müşavir pahalı diş tedavileri veya doktor ziyaretleri için ileride bu birikime ihtiyaç olacağını da sözlerine ekliyor.

2. Yatırımlarınızı otomatik pilota geçirin

İş, aile ve hobilerle uğraştıktan sonra, çoğumuzun düşünmek isteyeceği son şey aktif olarak bir portföy ticareti yapmaktır. Bu nedenle, kendinizi geleceğe hazırlamanın en iyi yollarından biri, otomatik katkı yapabileceğiniz emeklilik planıdır.

Yeminli mali müşavir emeklilik fonları için en uygun stratejinin varlıkların endeks fonlarına veya borsa yatırım fonlarına tahsis edilmesi ve sonraki süreçte de unutulması olduğunu belirtiyor. Wooten, “Elbette hisse senedi ticaret yapmak eğlenceli ve bahsettiğimiz sıkıcı stratejiden çok daha ilginç. Ancak aktif ticaret yaparak uzun vadede piyasa getirilerinin üzerine çıkmak yerine para kaybetme olasılığınız daha yüksektir” diyor.

3. Hayat standartlarınızı kontrolsüzce yükseltmeyin

Birikiminiz ne kadar kazandığınızla değil ne kadarını tuttuğunuzla alakalıdır. Ne yazık ki bu fikir birçok kişi için alınan bir miktar zamdan sonra unutuluyor. Wooten konuyla ilgili açıklamasında, “Bir maaş artışının ardından birçok kişi hemen evini ya da arabasının modelini yükseltmeyi düşünür. Ancak araştırmalar insanların arabaların veya evlerin konforuna hızlı bir şekilde alışabildiğini gösteriyor. Dolayısıyla bu şekilde elde edebileceğiniz mutluluk artışı kısa ömürlüdür” ifadelerine yer veriyor.

Yaşam tarzındaki değişim eğilimlerinden kaçınmak mümkün. Zam ve ikramiye aldığınızda harcamalarınızı artırmak yerine tasarruflarınızı ve yatırımlarınızı artırabilirseniz finansal stresinizi önemli ölçüde azaltabilirsiniz.

Elbette, bu kuralın istisnaları vardır. Zira belki de finansal nedenlerle ertelediğiniz bir onarım veya tıbbi açıdan acil bir durum olabilir. Bununla birlikte, finansal olarak güvende olmak için, daha yüksek bir yaşam standardına bağlı kalmadan önce alacağınız şeyleri dikkatlice düşünün.

4. Emeklilik yatırımlarına mümkün olduğunca erken başlayın

Kariyerlerine yeni başlayan çoğu insan için, emeklilik gibi bir şeye para ayırmak zordur. Wooten, "20'li yaşlarındaki bir insanı yaşlılık zamanlarını düşünmeye ikna etmek zordur. Ancak kariyerinizin başlarında sakladığınız para, yaşlılığınızdaki ağır yükleri taşımanızda avantaj yaratacaktır " diyor.

Ertelemek yerine şimdi yatırım yapmanın faydalarını görmek için haberde basit bir örneğe yer veriliyor: İki kişi emeklilik için ayda 100 dolar biriktiriyor ve her birinin yıllık bileşik getiri oranı %5’e sahip. Ancak biri yatırıma 25 yaşında, diğeri ise 35 yaşında başlıyor. 25 yaşında başlayan kişi 65 yaşına geldiğinde yatırımları sayesinde neredeyse iki kat daha fazla tasarruf etmiş olacak.

25 yaşında yatırım yapmaya başlayan kişinin hesabında yaklaşık 162.000 dolar, 35 yaşında başlayan kişinin ise sadece 89.000 doları olacak. Bu, bileşik faizin gücüdür. 25 yaşındaki yatırımcı, kendi parasından sadece 12.000 dolar daha fazla yatırım yapmış olacaktı, ancak 35 yaşında başlayan kişiden 70.000 dolar daha fazla getiri sağlamış olacak.

Diğer bir deyişle yatırıma erken başlayanlar bileşik faizin getirisinden çok daha erken yararlanabiliyor ve bu sayede çok daha yüksek bir emeklilik birikimine sahip olabiliyor.

Milyarderler listesi: İstanbul ilk kez Avrupa'da ilk 5'e girdi!

 

Başarıda şansın rolü nedir?

 

BlackRock CEO’sundan ‘emeklilik krizi’ uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)