BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZaman'dan çok konuşulacak iddia----

Zaman'dan çok konuşulacak iddia

Zaman'dan çok konuşulacak iddia
10 Şubat 2014 - 08:15 www.finansgundem.com

Cemaaten itirafçı çıkması için devlet ne teklif ediyor? Ekrem Dumanlı'dan bomba iddia

Zaman gazetesi yazarı Ekrem Dumanlı bugünkü yazısında çok tartışılacak bir iddia attı va hükümetin cemaatten itirafçı aradığını öne sürdü.

Hükümeti parti devleti oluşturmakla eleştiren Dumanlı, Başbakan Erdoğan'ın hayali suçlamalar ürettiğini sonra işgüzar yetkililerin suç üretmek için harekete geçtiğini söyledi.

Dumanlı'ya göre devlet cemaatten itirafçı çıkarmak için bütün kamu kuruluşlarını didik didik ediyor. Hatta itirafçı olmaya ikna etmek için "tanık koruma programı" bile öneriliyor.

ERGENEKONCULARDAN ALINAN AKIL

Paralel yapı, çete, örgüt gibi suçlamalarla Hizmet Hareketi’ni hedef alanlar, somut delil bulamayınca hukuk devletini yok edecek bir süreç başlattı. Başbakan’ın hayalî suçlamalarını davaya dönüştürmek için kamu kuruluşları didik didik ediliyor. “Tanık Koruma Yasası’ndan yararlanma” vaadiyle bazı kişilere itirafçı olması öneriliyor. Eski Ergenekon sanıklarından alınan akılla, yabancı istihbarat örgütlerinin kapısı çalınıyor.

Başbakan, yolsuzluk iddiaları ortaya çıktığından beri “paralel yapı” diyor, çete, örgüt gibi suçlamalar yapıyor ve Hizmet Hareketi’ni hedef gösteriyor. Hukuk devletinde önce somut delil bulunur, sonra suçlama yapılır ve suç sabit oluncaya kadar da insanlar masumdur.

SUÇ UYDURULUYOR

Parti devletinde ise durum tam tersi: Önce hayalî suçlamalar yapılıyor; sonra işgüzar yetkililer o iddiaların içini doldurmak için suç ve suçlu uyduruyor. Şimdi Türkiye’de bu süreç yaşanıyor. Bütün kamu kuruluşları didik didik ediliyor, “itirafçı” aranıyor. Onlara “etkin pişmanlık” önerilerek “Tanık Koruma Yasası’ndan yararlanma” vaat edilerek “paralel yapı hakkında itirafçılık” teklif ediliyor.

O yetmezmiş gibi eski Ergenekon sanıklarından akıl alınarak yabancı istihbarat örgütlerinin ve güvenlik birimlerinin kapısı çalınıyor; yıllar önce kurulan kumpaslardan hareketle dava açılmak isteniyor. Daha düne kadar en ağır ithamlarla komplo senaryosunun düzenleyicisi olarak gördükleri uluslararası istihbarat örgütlerinden medet ummaları ve şimdi onlarla işbirliği yapmaları nasıl bir halet-i ruhiyenin hakim olduğunu gözler önüne seriyor. Bu saatten sonra Başbakan’ın doğrudan hedef gösterdiği bir kitle hakkında suç uydurup soruşturma başlatılması adaletle, hukukla, vicdanla izah edilemez.
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fatih tezcan12 Şubat 2014 13:44

    Kendin neysen başkasını da öyle bilirsin, sen başkalarına suç uydurursan birileride sana suç örgütü der, yorgan gitti dostluk bitti.

  • Cancağızım ekrem12 Şubat 2014 00:44

    Sevgili Ekrem kardeşim bundan bir yıl önce başbakana methiyeler düzen, gevrek gevrek sorular soran sonra yollarına yağlar döküp yaşayan sen değil miydin? Bu ne öfke bu ne hal. Size az bile! Inadına Tayyip ulan.

  • ihlaszedeler11 Şubat 2014 08:08

    Paralel yapı 13 yıldır iyi de, Ak Parti ve Erdoğan'ı rüşvet ve yolsuzlukta yakalyınca kötü oluyor. Erdoğan'ın tanımak istiyorsanız 14 yıldır İHLAS FİNANS rezaleti konusundaki tutunduğu vicnana sığmayan tavrına bakın. Kendisini hortumcu Enver ve Mücahit'inin arkasında görürsünüz. İyi ki paralel yapı varmış.

  • Vatandas10 Şubat 2014 18:14

    Bunlarin Hepsini Haydar dumengormesi gerekli.....

  • dikıns10 Şubat 2014 14:46

    çare adnan hoca

  • yüzdeyüz10 Şubat 2014 13:35

    öteki tarafta adama kaç oy aldın diye sormayacaklar, kul hakkı yedin mi diye soracaklar.

  • berat10 Şubat 2014 13:28

    bırakın bu işleri, yalancınınn..!?

  • ZAMAN e gazetesi10 Şubat 2014 12:09

    ZAMAN e taşeron gazeteciliğine bir örnektir.şiddetle itibar etmeyiniz.duyurulur...

  • mehmet10 Şubat 2014 10:44

    bir ülkede mahkeme kararları uygulanmıyorsa söyleyecek söz bitmiştir demek...

  • Tamer10 Şubat 2014 09:37

    AKP tabanında seçimleri kazanmışlık ve Cemaati dağıtmışlık havası var.Parti yöneticilerinin kendilerini kurtarmak için debelendiğini ve seçimler için yapılan anketler gizlendiğinden kötü sonuçlar geldiğini bilmiyorlar.

  • güneş balçıkla sıvanmaz10 Şubat 2014 09:12

    Bu zihniyeti 28 şubatta da görmüştük. İyiye bir şey olmaz. Onlar kendi yolsuzluk pisliklerini temizlesinler hele...

  • Tayyip10 Şubat 2014 08:56

    Madem ki hükümete darbe yapılıyor, madem ki çeteler var devlette, tayyip hayranlarına soruyorum, neden kimse içeri dahi alınmıyor, bu çetelere karşı harekete geçilmiyor? Genelkurmay başkanı'nın bile hapse atıldığı ülkede yaşıyoruz bunlara niye dokunulmuyor?

  • yeter 10 Şubat 2014 08:45

    Bu secimde cemaati bitiricek partiye oyum cikicak bitiricem dicek hangi parti olursa olsun

  • zaman10 Şubat 2014 08:35

    istediğini istediğin zaman yaz...sana artık kimse itibar etmeyecek bunu kafanıza sokun..yahudi amerikan uşaklığınızı herkes gördü... isterseniz ağzınızla kuş tutun..

  • Vanlı erkan10 Şubat 2014 08:33

    Vay korkunun ecele faydası yok dağılmaya başladılar şimdi kendi içinizdekileride korkutup birde iftira atıp kurtulmaya çalışıyorsunuz korkunun ecele faydası yok sizi gidi ajanlar sizi az sabır az sabır