BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan'dan iki yeni mülteci merkezi----

Yunanistan'dan iki yeni mülteci merkezi

Yunanistan'dan  iki yeni mülteci merkezi
29 Kasım 2021 - 11:12 www.finansgundem.com

Yunanistan iki yeni mülteci merkezi açarken, insan hakları grupları tarafından eleştirilen katı mülteci politikasının bir parçası olarak açılacak olan merkezler Türkiye yakınındaki adalarda bulunacak.

Yunanistan’daki muhafazakar hükümet, ilk kez 2019’da adalardaki beş mülteci kampını kapatacağını duyurmuştu. Avrupa’daki mülteci krizinin zirvede olduğu 2019 yılında çoğunluğu Suriyeli olan yüz binlerce mülteci Türkiye’den şişme botlarla Yunanistan’a geçmişti.

Yunanistan bu kampları Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen “Kapalı Kontrollü Alanlar”a çevirecek. Elektrikli teller ve güvenlik kameraları da bulunacak olan bu alanların girişinde kimlik ve parmak izi kontrolü yapılacak.

Cumartesi günü Kos ve Leros adalarındaki yeni merkezlerin açılış töreninde konuşan Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitara, hamlenin “katı ancak adil göçmen politikamızın temel bir dayanağı” olduğunu söyledi.

Mitara, “2015 yılında başlayan krizi nihayet arkada bırakabildik. Bu krizi ne Yunanistan ne de Avrupa bir daha yaşamak istemiyor” dedi.

Beş yeni merkezden ilki Eylül ayında Samos adasında açılmıştı. Kos ve Leros adalarındaki merkezlerden sonra kalan diğer iki merkezin ise Lesbos ve Chios adalarında gelecek yıl açılması bekleniyor.

Yunanistan’da Annalena Baerbock sevinci

 

Yunanistan'da Türk silahı kaygısı

 

Bakan Akar'dan Yunanistan'a sert tepki

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)