BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan’da Annalena Baerbock sevinci----

Yunanistan’da Annalena Baerbock sevinci

Yunanistan’da Annalena Baerbock sevinci
26 Kasım 2021 - 09:29 www.finansgundem.com

Almanya’nın yeni dışişleri bakanı olması beklenen Annalena Baerbock, Yunan medyasında büyük sevinçle karşılandı. “Türk dostu Merkel’den bıkmıştık” yorumunu yapan Yunan basını, Baerbock’un Türkiye karşıtı olacağını savundu.

Almanya’da Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Annalena Baerbock’un dışişleri bakanı olacağı beklentisi Atina’da sevinç yarattı. Yunan Star televizyonu Almanya’daki koalisyonu “Türk dostu Merkel’i görmekten bıkmıştık. Türkiye’ye antipati duyan Yeşiller’in starı Baerbock’un dışişleri bCakanlığına getirilecek olması Yunanistan için çok iyi” yorumuyla duyurdu.

YUNAN DOSTU VURGUSU

Open televizyonu “Almanya’nın Türkiye politikası değişiyor” derken, Mega televizyonu, “Yeşiller’in Türkiye’ye karşı sert politika geleneği var” ifadesini kullandı. Kathimerini gazetesi ise “Türkiye’ye denizaltı satışının dondurulmasından yana olan Baerbock, Almanya’nın 2’nci Dünya Savaşı için Yunanistan’a tazminat ödemesi talebini de desteklemişti” diye yazdı.

ATİNA NE BEKLİYOR

Hürriyet'ten Yorgo Kırbaki'nin haberine göreYunanistan Dişişleri Bakanı Nikos Dendias, Angela Merkel dönemi Türkiye politikalarının kendileri için düş kırıklığı olduğunu söylemişti. Geçtiğimiz günlerde Nafteproki gazetesine konuşan Dendias, yeni Alman hükümetinden beklentilerini şu şekilde sıralamıştı: Türkiye’ye silah satışı durdurulmalı. Sığınmacılar konusunda Tükriye’ye karşı sert tavır alınmalı. Yunanistan’ın Libya’daki rolü desteklenmeli.

Yunanistan'da Türk silahı kaygısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)