BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan kokoreçe de sahip çıktı----

Yunanistan kokoreçe de sahip çıktı

Yunanistan kokoreçe de sahip çıktı
16 Temmuz 2022 - 10:13 www.finansgundem.com

Birçok Türk lezzetini kendine has yada benzeri isimlerle devşiren Yunanistan buna bir yenisini daha ekledi

Komşumuz Yunanistan, tüm yemeklerimizi devşirdi ve son olarak “İmam bayıldı ile kokoreç, Yunan tarifidir” demeye başladı. Onlara göre, Anadolu lezzetlerin tümü “klasik bir Yunan tarifi aslında”.

Özellikle son yıllarda Yunanistan'ın bu iddiaları iyice artarken Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre bu kapışma bitecek gibi görünmüyor.

Dönerin bile Almanya'da bir çok yerde “Alman döneri” diye satılmaya başlamasının ardından Türkiye başka lezzetlerini daha başka ülkelere kaptırabilir. Türkiye simit için marka haklarını almadı, Avrupa'daki marketler simidi aynı adla istediği gibi üretip satabiliyor. Baklava ve cacık, zaten Avrupa'da neredeyse artık Yunan isimleri ile anılıyor; Baklavaki ve Zaziki oldular.

Yunan tatları diye ABD'de pazarlanıyor

Yunanlılar şimdi de, kokoreç ve imam bayıldıya sahip çıktı. Yunanistan'ın ünlü yemek siteleri imam bayıldı için şu tarifi veriyor:

“İmam Bayıldı (imam baildi), klasik bir Yunan tarifi. Kökleri Osmanlı işgali altındaki geçmişten geliyor. İsmini imamın bunu yiyip lezzetine bayılmasından alıyor, çünkü köz patlıcan ve tuzlu domates büyük lezzet veriyor. İstanbul'daki Rumlar bu yemeği yapardı. Oradan Yunanistan'a geldi ve ABD'de de bunu Yunan yemeği olarak sunuyoruz.”

Şimdi de kokoreçe sahip çıktılar!

Benzer bir durum kokoreç için de geçerli. Yunanistan'da kokoreç reklamları bazı yerleri süslerken, bu yemek “kokoretsi” diye anılıyor. Yemekle ilgili Yunanistan şefleri ve yemek siteleri, “Kokoretsi, terbiyeli kuzu veya keçi sakatatlarından oluşan, şişte şişirilmiş ve kuzu veya keçi eti yağı ile sarılmış geleneksel bir Yunan yemeğidir” diyor.

Türk lezzetleri dizilerle dünyaya tanıtılacak

Baklavada fıstık yerine ne kullanıyorlar

Düğünde hediyeye göre yemek ikramı: Kimine tavuk kimine ıstakoz!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)