BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYüksek mevduat getirisi almanın 3 adımı----

Yüksek mevduat getirisi almanın 3 adımı

Yüksek mevduat getirisi almanın 3 adımı
04 Nisan 2023 - 18:25 www.finansgundem.com

Birikimlerinden yüksek getiri alabilmeyi herkes ister. Ancak Bankrate’ten Greg McBride’a göre çok az tasarruf sahibi rekabetçi mevduat oranlarına ulaşmak için gereken 3 adımı takip ediyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bankaların mevduat faiz oranları oldukça değişken. Fakat bireysel tasarruf sahiplerinin önemli bir kısmı kendileri için en avantajlı olan mevduat faiz ürünlerini tercih edebilmek için yeterli araştırmayı yapmıyor.

CNBC’nin haberinde Bankrate’in Baş Finans Analisti Greg McBride, “Çok az insan, rekabetçi getiri ortamına rağmen, tasarruflarından güçlü getiriler elde edebiliyor” uyarısında bulundu. Habere göre mevduat getirilerini artırmak için uygulanabilecek üç adım bulunuyor.

1. İnternet hesabı açın

McBride, çoğu insanın birikimlerini yıllarca aynı hesapta bıraktıkları veya sadece yeterli miktarda tasarruf ayırmadıkları için rekabetçi oranlar elde edemediklerini belirtiyor. Finans uzmanı birçok insanın gün içerisinde internette saatlerce vakit geçirdiğini ancak paralarını yüksek getirili bir hesaba park etmekte başarısız olduğunu söyledi:

“İnternet hesabı açmak sadece 15 dakika alır.”

Finans uzmanı asgari depozito veya internet bakiyesi gerektirmeyen yüksek getirili ve her yerden ulaşılabilen ve devlet kurumları tarafından sigortalanan hesapların bulunduğuna dikkat çekti. İnternet üzerinden açılabilecek vadeli hesapların “gerçek anlamda herkes için” olduğunu belirtiyor.

Acil durum tasarrufu dışındaki yatırımları dışında birikimleri olanlarsa tasarruflarını sınırlamak zorunda değiller. Mevduat sertifikaları, tahviller veya para piyasası fonları gibi alternatifler de McBride’a göre cazip getiriler sunan güvenli seçenekler arasında

2. Paranızı takip edin

Finans uzmanına göre paranız için bir yer bulduktan sonra bile, doğru yeri tuttuğunuzdan emin olmanız gerekiyor:

“Tekrar kontrol etmek ve bankanızın hala en rekabetçi fırsatları verip vermediğini görmek araştırmaya değer."

Bankaların birbirleriyle olan rekabeti sürekli devam ettiğinden daha sonraki süreçte daha iyi bir oran sunan bankalarla anlaşma imkanı yakalanabilir. Ancak McBride dikkat etmeyenlerin bu fırsatı kaçıracağını söylüyor.

3. Paranızın güvende olduğundan emin olun

ABD’deki en son bankacılık krizi Federal Mevduat Sigortaları Kurumu’nu (FDIC) bir kez daha gündeme getirdi. Bunun iyi de bir sebebi var. Zira 1930 yılındaki kuruluşundan beridir hiçbir mevduat sahibi bir finansal kurumun iflas etmesi nedeniyle sigortalı fonlarını kaybetmedi.

FDIC banka başına her mevduat sahibi için 250.000 dolarlık varlığı güvencesi altına alır. McBride bu sebeple FDIC logosunun bulunduğu bankalara ve internet sitelerine başvurulması gerektiğini belirtiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Türkiye’de ise Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF), FDIC’nin ABD’de yaptığı işi yapıyor. Tıpkı ABD’de FDIC’nin koyduğu 250 bin dolar limiti gibi TMSF’nin de koyduğu bir mevduat garantisi limiti bulunuyor. Buna göre her bir kredi kuruluşunda her bir kişiye ait mevduat hesaplarının 400.000 TL'ye kadar olan kısmına TMSF güvencesi veriliyor.

Bankalardaki paralar ne kadar güvende?

 

Charlie Munger: Spekülatif hisseler bağımlılık yapıyor

 

Credit Suisse son düşen domino taşı olmayabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)