BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriYine Musk, yine Dogecoin----

Yine Musk, yine Dogecoin

Yine Musk, yine Dogecoin
09 Temmuz 2021 - 15:35 www.finansgundem.com

Dogecoin fiyatı, Elon Musk'ın son gönderisi ile yüzde 8 civarında yükseldi.

Kendini "Dogefather" olarak adlandıran ünlü girişimci Elon Musk, dün sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda Dogecoin'in ödemeler konusunda Bitcoin (BTC) ve Ethereum'dan (ETH) daha iyi bir iş çıkarabileceğini söyledi. Dogecoin (DOGE) fiyatı, bunun ardından yüzde 8 civarı yükseldi.

"BTC ve ETH çok yavaş"

Tesla ve SpaceX CEO'su, son gönderilerinde yakında gerçekleşecek protokol güncellemesine ilişkin heyecanını paylaşan kripto YouTuber Matt Wallace'ı yanıtlıyordu. 

Musk, "BTC ve ETH, çok katmanlı işlem sistemi oluşturmaya çalışıyor, fakat baz katmanların işlem hızı yavaş ve işlem ücretleri çok yüksek" diye ileri sürdü.

Dogecoin'in baz katmanın işlem hızını artırabileceğini ve işlem ücretini minimuma indirebileceğini düşünüyorum.

Protokol güncellemesiyle birlikte Dogecoin'in zincir üstü işlemleri düstur edinmesi ve borsaların Bitcoin'deki Lightning Network'ün rolünü üstlenmesi bekleniyor.

Borsalar, mevcut durumda işlemlerini yürüttükleri kripto paraların blockchain'lerine dokunmadan, borsa içinde çok sayıda işlem gerçekleştiriyorlar. Bu işlemler daha sonra gerektiğinde senkronize ediliyor ve zincir üstünde daha fazla işlem gerçekleştirilmesi ve dolayısıyla daha az ücret ödenmesiyle sonuçlanıyor.

Musk'ın gönderilerini yanıtlayan Twitter kullanıcıları, borsaların böyle bir rolü üstlenmekten memnun olacaklarını ileri sürdü. 

Ne var ki merkezi üçüncü tarafları ödeme ağının temeline yerleştirmek, Lightning Network çözümünün oldukça gerisinde kalıyor.

Gönderinin ardından yüzde 7,6 yükselen DOGE/USD paritesi, TSİ 15.00 civarında 0,23 dolardan işlem gördü.

Kripto para, 8 Mayıs'ta Elon Musk'ın katıldığı TV programı Saturday Night Live'in ardından ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Şu sıralar yüzde 70 aşağıda işlem görüyor.

Tatil öncesi yoğun haftada kritik veriler!

Varlık yönetim şirketlerine getirilecek düzenlemeler ertelendi

Goldman Sachs’tan sürpriz kripto tahmini

Çin'de yeni kripto para düzenlemesi: Binance yasaklandı

Morgan Stanley’den teknoloji hisseleri için balon uyarısı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)