BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYılmaz: "Bu sınavı atlatmalıyız"----

Yılmaz: "Bu sınavı atlatmalıyız"

Yılmaz: Bu sınavı atlatmalıyız
26 Aralık 2013 - 22:50 www.finansgundem.com

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini belirterek, "Bu sınavı yargı bağımsızlığına zarar vermeden atlatmalıyız" dedi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen "Ekonomiye Değer Katanlar 2013" ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, yakın ve yakınlaşmış olduğu Avrupa Birliği (AB) entegrasyon sürecini kararlılıkla devam ettirmesinin, hem demokrasi alanında hem refah alanında standartları yükseltmek konusunda çok önemli bir yönelim olacağını söyledi. Muharrem Yılmaz, şunları kaydetti: 

"Aslında AB hedefimizden biraz uzaklaştığımız, kimi zaman AB'deki dostlarımızın yaklaşımları nedeniyle kimi zaman içeride bizlerin bu konuyu biraz ihmali nedeniyle uzaklaştığımızda, ülkemizdeki sıkıntıların da biraz arttığını aslında gözlemlemiyor muyuz? Ben buna da biraz kafa yorulması gerektiğini düşünüyorum.  

Hele mesela bugünlerde, ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Bu sınavı, demokratik kazanımlarımıza, hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına zarar vermeden ve siyasete ve adalete olan inancımızı sarsmadan inşallah atlatmalıyız. Demokraside bugüne kadar katettiğimiz mesafenin, inşa ettiğimiz kurumların üzerine titrememiz gerekiyor. Onları koruyup geliştirmemiz gerekiyor ve ancak bu şekilde kalkınma hedeflerimize ulaşabileceğimizi hepimiz sanıyorum çok iyi biliyoruz." 
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mert27 Aralık 2013 10:08

    ne hukuku hukuk mu kaldı. kim güçlüyse adalet ona çalışıyor. yargının bağımsız olmamasından en çok mağdur olan ak parti aynı şeyleri şimdi kendileri yapıyo? yazık bu ülke insanlarına.

  • İBRAHİM ÖZBEK27 Aralık 2013 08:29

    ŞU ANDA İSTİKLAL SAVAŞI VAR YA HAKİM GÜÇLER KAZANACAK YADA HALK KAZANACAK BÜYÜK OYUNA DİKKAT

  • doğa27 Aralık 2013 02:01

    ortada hukuk mukuk kalmadı

  • birol cebeli27 Aralık 2013 01:19

    bunların istediği bağımsız yargı şu; sadece bizim hoşumuza gidecek kararlar alması.O vakit bunlar için bağımsız olur.

  • benim görüşüm27 Aralık 2013 00:34

    "yargı bağımsız" diyebilmek için,yargının önündeki enbüyük ve kangrenleşmiş-kaşarlanmış hukuksuzluk ;chpnin banka patronu olmasıdır,bu mevzu halledilip,hisseler kamuya geçerse gerisi çorap söküğü.

  • Mal güvencesi varmı27 Aralık 2013 00:12

    savaşta/barışta can ve mal güvenliğini adalet sistemi korur gözetir.Adalet mülkün temelidir.

  • terazi26 Aralık 2013 23:35

    terazi dengesi olmayan ulkeye yabancı yatırımcı gelırmı ???