BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYeşil sahalara MASAK mı girecek?----

Yeşil sahalara MASAK mı girecek?

Yeşil sahalara MASAK mı girecek?
29 Eylül 2013 - 09:26 www.finansgundem.com

Tribün operasyonu kapsamı genişliyor, MASAK'ın devreye girmesi bekleniyor

Yeşil sahalarda deprem etkisi yaratan ‘tribün operasyonu’nda gözaltına alınan 82 kişinin ifadesine başlandı. 4 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Akşam'ın haberine göre, tehdit, gasp, cinayet gibi birçok suçlama var. İki savcının yürüttüğü operasyonda gözaltına alınan kişilere mali denetim de yapıldığı öğrenildi. Polis amigoların mal varlıklarını geriye dönük incelemeye başladı. Artış tespit edildiyse bunu açıklamaları  istenecek. MASAK devreye girecek.
AYRI AYRI SUÇLANACAKLAR
Polis üç büyük takımın taraftar gruplarına ayrı ayrı suçlamalarda bulunacak. İşte o suçlamalar:
- Beşiktaş: Kulüp içerisindeki bazı yetkililer savcılığa başvurarak taraftarların kendilerini tehdit ettiğini belirtti. Taraftarların isimlerini veren yöneticiler şikâyette bulundu.
 - Galatasaray: Programda söylenenlere kızan grup Beyaz TV’yi basmış bir güvenlik görevlisi yaralanmıştı. Gözaltına alınanlar, olay çıkaran kişileri azmettirmekle suçlanıyor. Yine baskı yapılarak haksız bilet temini iddiaları var.
 - Fenerbahçe: Taraftar grupları ikiye ayrıldı. İki grup arasında olaylar yaşanıyordu. Gasp, tehdit ve cinayet suçlamaları söz konusu.
BEDAVA BİLET SAVAŞLARI
Taraftar gruplarının teknik ve fiziki takibinde polis bedava bilet sisteminin nasıl işlediğini belirledi. Sistemin yöneticilerce organize edildiği tespit edildi. Genç Fenerbahçeliler kurucularından Sefa Kalya ile aynı gruptan ayrılarak Anadolu Yakası GFB’yi kuran İbrahim Gümüştekin arasındaki kavganın bilet rantından kaynaklandığı öne sürüldü. İddialara göre Aziz Yıldırım’a muhalif Kalya’ya kulüp bedava bileti kesti. Gümüştekin ise bedava biletlerin yarısını adamlarına dağıtırken, diğer yarısını karaborsadan satarak büyük rant sağladı.
UYARILARDA BULUNMUŞTUK
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, taraftar gruplarına yönelik polis operasyonunu değerlendirdi. Toplam 93 kişinin gözaltına alınacağını belirten Vali Mutlu şöyle dedi: Derbi maçta yaşanan olumsuzluklar fiziki yetersizliklerle de bağlantılı… Bundan evvelki bazı maçlarda da ortaya çıkan bu olumsuzlukların giderilmesi hususunda da ilgililerle de bazı yazışmalar yapılmış ve bunların giderilmesi ifade edilmişti. Turnikeler, tribünler arasında geçişler, fiziki emniyet tedbirleri ve bazı konular yazışmalarla teyit edilmiş ve bildirilmiş hadiselerdi. Gerek Trabzon gerek Tromsö maçında Beşiktaş’ta oluşan riskler ve sıkıntılar ayrı ayrı yazılmış, defalarca gündeme getirilmiş uyarılmış olan konulardır.
GALATASARAY KOMBİNELERİ FENERLİDE
Genç Fenerbahçeliler üyesi R.K’nın evinde yapılan aramada Galatasaray tribünlerine ait 105 kombine kart bulundu. Kartların ne amaçla kullanıldığı inceleniyor.
OLİMPİYAT'IN PERDE ARKASI ORTAYA ÇIKTI
Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki Beşiktaş-Galatasaray maçında olayların nasıl başladığı da polis tarafından tespit edildi:
 - 1.5 yıldır taraftar gruplarını takip eden Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de statta maçı izledi. Tribünlerdeki bütün taraftar gruplarının içinde operasyonu yürüten polisler yer aldı. Taraftar gruplarının elebaşları da telefon takibi altındaydı.
- Organize Şube’nin yaptığı tespitlere göre maçta Didier Drogba’nın 72. dakikada attığı ve Galatasaray’ı 2-1 üstünlüğe taşıyan gole kadar ciddi bir olumsuzluk yoktu. Bu golden birkaç dakika sonra Asya Kartalları adlı grup stattan çıkmak için ayağa kalktı. Ancak bu grubun yanında yer alan Deplasman Kartalları ise Asya Kartalları’na tepki gösterdi.
 - Deplasman Kartalları’ndaki bazı kişiler, Asya Kartalları’na, “Gol yedik diye neden çıkıyorsunuz. Takımı her koşulda desteklemeniz gerekmiyor mu, sizden taraftar olmaz” diye çıkıştı. Bu çıkışa kızan ve “Beşiktaşlılığımızı sorgulayamazsınız” diyen Asya Kartalları ile Deplasman Kartalları arasında kavga çıktı.
- Tansiyonun giderek yükseldiği dakikalarda Felipe Melo’nun kırmızı kart gördüğü pozisyon meydana geldi. Birbirleriyle kavga eden taraflar, Melo’nun hareketini görünce sahaya yöneldi. Öfkeli bir şekilde sahaya girdi ve polis, özel güvenlik görevlilerine saldırdı. Bu tespitler, taraftar gruplarına yönelik operasyon dosyasında yer aldı.
'SAHAYA GİRERİZ' TEHDİDİ
Operasyonda polisin takibine şok bir tehdit takıldı. Fikret Orman başkanlığındaki yeni yönetim taraftar gruplarına bedava bilet uygulamasına son verdi. Bunun üzerine taraftar grubu liderleri yöneticileri “Sahaya gireriz, ceza almanızı sağlarız” şeklinde tehdit etti. Taraftar gruplarının yönetime yönelik tehdidi telefon konuşmalarıyla belgelendi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)