BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYeni dönemin Babacan'ı Turhan mı olacak?----

Yeni dönemin Babacan'ı Turhan mı olacak?

Yeni dönemin Babacan'ı Turhan mı olacak?
11 Şubat 2015 - 11:32 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. İbrahim Turhan'ın istifası kulisleri hareketlendirdi

FINANSGUNDEM.COM/Kulis Haber

Borsa İstanbul AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan’ın milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifası Sermaye Piyasalarının gündemine damgasını vurdu. Dün akşam yaşanan gelişmelerin ardından kulislerde İbrahim Turhan konuşulmaya başlandı.

Gecenin ilk yorumu Borsagundem.com’un  manşetinde yer buldu: “Hoca öğrencisini yanına aldı”. Başbakan Davutoğlu ile Boğaziçi Üniversitesi’nde başlayan dostluklarının kesintisiz sürdüğü bilinen İbrahim Turhan için sıcak yorum ise “Yeni dönemin Babacan’ı” oldu.

Etkili bir eğitim süreci, finanstaki yetenekleri, Merkez Bankası ve Borsa İstanbul'daki tepe yöneticiliği nedeniyle Sermaye Piyasalarına en hakim konumunda olan İbrahim Turhan, üç dönem kuralı nedeniyle Meclis dışında kalacak olan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan boşalacak olan koltuğa en yakın isim olarak görülüyor.

Öte yandan İbrahim  Turhan ile birlikte Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş da bu görev için öne çıkan bir diğer isim.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Komedi11 Şubat 2015 12:27

    İbrahim Turhan paralel meselesinden çizilmedi mi? Vaktilye Merkez Bankası Başkanlığa bile layık görülmemiş, şimdi bakan olacak öyle mi :)