BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYellen'dan "dibe doğru yarışı" bitirme çağrısı----

Yellen'dan "dibe doğru yarışı" bitirme çağrısı

Yellen'dan dibe doğru yarışı bitirme çağrısı
10 Temmuz 2021 - 20:53 www.finansgundem.com

Yellen, küresel vergi anlaşmasını hızla sonuçlandırma çağrısı yaparak, "Küresel ekonominin yüzde 90'ından fazlasını temsil eden 131 ülke bu konuda hemfikir. Dünyanın artık anlaşmayı sonuçlandırmak için hızlı hareket etmesi gerekiyor" dedi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, G20 Maliye Bakanları toplantısının, dünyanın küresel kurumlar vergisinde "dibe doğru yarışı" bitirmeye hazır olduğunu gösterdiğini belirterek, anlaşmanın hızla sonuçlandırılması çağrısında bulundu.

Yellen, yazılı açıklamasında, G20'nin küresel kurumlar vergisi, iklim değişikliği ve düşük gelirli ülkelere aşı sağlanması da dahil bir dizi konuda ilerleme kaydettiğini aktardı.

G20 toplantılarının, dünyanın kurumlar vergisinde "dibe doğru yarışı" sona erdirmeye hazır olduğunu ve en az yüzde 15'lik küresel asgari vergisiyle bunun nasıl yapılacağı konusunda geniş bir fikir birliği olduğunu doğruladığını belirten Yellen, şu ifadeleri kullandı:

Küresel ekonominin yüzde 90'ından fazlasını temsil eden 131 ülke bu konuda hemfikir. Dünyanın artık anlaşmayı sonuçlandırmak için hızlı hareket etmesi gerekiyor.

Avrupa Birliği’nin 10 milyar euroluk vergi planı

130 ülkeden küresel vergi anlaşması

Bakan Elvan, G20 Maliye Bakanları toplantısını değerlendirdi

Biden’a karşı “vergi lobisi”

Elvan ve Yellen’dan kritik görüşme

Ivanka Trump’a vergi kaçırma suçlaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)