BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden’a karşı “vergi lobisi”----

Biden’a karşı “vergi lobisi”

Biden’a karşı “vergi lobisi”
06 Temmuz 2021 - 15:01 www.finansgundem.com

ABD lobi grupları Biden'in vergi artırım planına karşı mücadele edecekler

ABD iş dünyasını önde gelen lobi grupları Biden'in vergi artırım planına karşı mücadele verecekler.

Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörlerin Biden yönetimi ile birlikte çalışarak 1,2 trilyon dolar büyüklüğünde bir altyapı yatırım planı ortaya koymalarından memnuniyetlerini ileten lobi grupları, Demokratlar’ın bu paketten ayrı hareket ederek Cumhuriyetçilere rağmen Biden’in kurumlar vergisi artırım planını Kongre'den geçirme planları ile mücadele edeceklerini vurguladılar.

ABD Ticaret Odası, Ulusal İmalatçılar Birliği, Ulusal Perakende Federasyonu'nun aralarında olduğu lobi grupları, 2017'de Cumhuriyetçiler'den büyük vergi indirimi almakta kullandıkları argümanları Biden’in kurumlar vergisi artırım planına karşı da kullanacaklar. Daha yüksek kurumlar vergisinin daha az istihdam anlamına geleceğini vurgulayacaklar.

Ulusal Perakende Federasyonu'ndan Rachell Berstein yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

Biz Demokratların hazırladığı pakette ne olduğunu bilmiyoruz. Ancak, pakette öngörülen yeni sosyal harcamaların finansmanı için kurumlar vergisi artırımı kullanmak iyi değil.

Lobi grupları, partilerden bağımsız hazırlanan altyapı yatırım paketi ile Demokratların vergi ve harcama tasarılarının Senato'da ayrı ayrı ele alınmasını umuyorlar. Ayrı ayrı ele alındıklarında vergi ve harcama tasarılarının geçmemesini sağlamanın daha kolay olacağına inanıyorlar.

Euro üzerinde ‘Merkez’ baskısı

ABD üssü yağmalandı! Işıkları kapatıp çıktılar

Milyarderlerin koin tweet'i

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)