BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi satış haberlerine dair yeni açıklama----

Yapı Kredi satış haberlerine dair yeni açıklama

Yapı Kredi satış haberlerine dair yeni açıklama
22 Mayıs 2024 - 08:34 www.finansgundem.com

Koç Holding, Yapı Kredi'nin satışına dair çıkan haberlerle ilgili KAP'a yaptığı açıklamada, "söz konusu haberlerde işlemin detaylarına ilişkin olarak verilen bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadesini kullandı.

Koç Holding (#KCHOL), Yapı ve Kredi Bankası AŞ'de (#YKBNK) sahip olduğu payların satışına yönelik haberlere ilişkin yeni bir açıklama yaptı ve söz konusu haberlerde işlemin detaylarına ilişkin olarak verilen bilgiler gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Koç Holding'ten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Basın-yayın organlarında bağlı ortaklığımız Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'de (YKB) sahip olduğumuz payların satışına yönelik görüşmelerin son aşamaya geldiğine dair çıkan haberlere ilişkin olarak 21.05.2024 tarihli açıklamamızda özetle; konuyla ilgili ön görüşmelerin devam etmekle birlikte Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmadığı kamuya açıklanmıştır." hatırlatması yapıldı.

tibar edilmemesini önemle hatırlatırız"

Açıklamada, "Bu açıklama sonrasında da medyada konuyla ilgili farklı haber ve yorumlar ile yatırımcı soruları devam etmiş olup, söz konusu haberlerde işlemin detaylarına ilişkin olarak verilen bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Konuyla ilgili somut gelişme olması halinde ilgili düzenlemeler uyarınca yatırımcılarımız ile paylaşılacak olup, Şirketimiz tarafından yapılan açıklamalar dışındaki bilgilere itibar edilmemesini önemle hatırlatırız." denildi.

Koç Holding'ten dün KAP'a yapılan açıklamada, benzer nitelikte ön görüşmelerin devam ettiğini, kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmadığını bildirilmişti.

Reuters, dün yayımladığı ve kaynaklara dayandırdığı haberinde, First Abu Dhabi Bank'ın (FAB), Yapı Kredi'deki %61,2 hissesini yaklaşık 8 milyar dolara satın almak için görüşmelerini sürdürdüğünü yazdı. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklara dayandırılan habere göre, Koç Holding'in Yapı Kredi'deki hisseleri için yaklaşık 8,5 milyar dolar istediği ve FAB'ın yaklaşık 7,5 milyar dolar teklif ettiği belirtildi.

Bloomberg'in ise konu ile ilgili haberinde, First Abu Dhabi Bank ile Koç Holding arasındaki Yapı Kredi hisseleriyle ilgili satın alma görüşmelerinin değerleme farkına takıldığı belirtildi.

Koç Holding'den "Yapı Kredi" açıklaması

 

Yapı Kredi'de üst düzey atamalar

 

Yapı Kredi'den yılın ilk çeyreğinde ekonomiye 1.5 trilyon TL'lik kaynak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)