BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa Birliği’nin 10 milyar euroluk vergi planı----

Avrupa Birliği’nin 10 milyar euroluk vergi planı

Avrupa Birliği’nin 10 milyar euroluk vergi planı
07 Temmuz 2021 - 17:23 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği, Karbon Sınırı Düzenleme mekanizması aracılığıyla yıllık 10 milyar euroya yakın gelir elde etmeyi planlıyor.

Brüksel, küresel ısınmayla mücadele çabalarının bir parçası olarak ithalata uygulanan karbon vergisinden yılda yaklaşık 10 milyar euro gelir elde etmeyi bekliyor.

Financial Times (FT) haberine göre, Avrupa Birliği’nin hazırladığı Karbon Sınırı Düzenleme Mekanizmasının (CBAM) ayrıntılarına atıfta bulunarak, elde edilen gelirin AB’nin finansal toparlanma için kullandığı borçların ödenmesinde kullanılacağını belirtti.

Haberde, Avrupa Komisyonu’nun 2023’ten başlayarak vergiyi kademeli olarak uygulamaya koymayı planladığı ve işletmelerin “geçiş” dönemine uyum sağlamasına izin verdiği belirtildi.

Buna göre, vergi mekanizması 2030 yılında tam olarak faaliyete geçtiğinde yılda yaklaşık 9 milyar euro gelir elde edilmesi öngörülüyor.

Avrupa Komisyonu önümüzdeki Çarşamba günü 2030 yılına dair karbon azaltma planlarını açıklayacak. Bu plana göre 2030’daki karbon salınımının 1990’daki karbon salınımına kıyasla yüzde 55 azalması hedeflenecek.

Avrupalı üreticinin rekabet korkusu gideriliyor

 Avrupalı çelik üreticilerinin tabi olduğu yüksek vergilere yurtdışı üreticilerinin de eklenmemesi ile birlikte Avrupalı sanayiciler rakipleri ile arasındaki rekabetin eşitlendiğini düşünüyor.

Ancak Avrupalı üreticiler vergi mekanizmasının Dünya Ticaret Örgütü kurallarına aykırı olmaması gerektiği konusunda AB’yi uyardı.

Mekanizma ilk başta demir, çelik, çimento ve gübre gibi ürünlerin ithalatını kapsayacak ancak daha sonra bu ürün çeşitliliği genişleyecek.

Çin-Avrupa ticaret hacmi yüzde 10 arttı

 

AKİB’in ilk yarı ihracatı 7,32 milyar dolar

 

ECB yetkilileri stratejilerini kesinleştirecek

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)