BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYatırım bankacılığı devlerinde akıl almaz ırkçılık----

Yatırım bankacılığı devlerinde akıl almaz ırkçılık

Yatırım bankacılığı devlerinde akıl almaz ırkçılık
20 Temmuz 2020 - 16:02 www.finansgundem.com

Londra’da, bankacılık sektörünün en önemli birimlerinden olan yatırım bankacılığı biriminde çalışan 650 üst düzey bankacının sadece üçü siyahi kökenli

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de Londra finans merkezinde 650 kıdemli yatırım bankacısının sadece üçü siyahi kökenli. Financial News’in haberine göre finans sektörünün üst kademelerindeki ırksal çeşitlilik konusundaki kötü sicilini bir kez daha ortaya çıkardı.

Londra’daki 11 en büyük yatırım bankasında sadece Bank of America ve Deutsche Bank’ın kadrosunda siyahi kökenli üst düzey yönetici bulunuyor. Financial News’in verilerine göre Finans merkezinde siyahi üst düzey bankacılar yatırım bankacılığı biriminin %0,5’ten daha az bir kısmında görev yapabiliyor.

Bu rakamlar Londra’daki finans sektörü yetenek avcılarından geliyor. Yetenek avcıları rol model olabilecek siyahi yetenek avcılarının eksikliğinin altını çiziyor. İsmini vermek istemeyen bir yetenek avcısı, “Etnik azınlıktaki profesyoneller iyi bir temsile sahipken bankalardaki üst düzey bankacıların sayısının azlığı sektöre oldukça kötü yansıyor” ifadelerini kullandı.

Citigroup CEO’su Mike Corbat az sayıda rol model olmasının sebebinin siyahi yetenekleri korumaktaki başarısızlık olduğunu belirtiyor. Corbat, “Siyahi yetenekler başka siyahi yetenekleri görmek istiyor. Çalıştıkları firmalarda adil ve eşit muamele görebileceklerini bilmek istiyorlar” dedi. Citi CEO’su, "Birçok yerden, insanları getirmek işin kolay kısmı. Ve asıl zorluk, tutma ve insanların kariyerlerini nasıl yönettiğimiz" ifadelerini kullandı.

Finans devlerine ırkçılık tehdidi

 

Finans çalışanları ofise dönmek istemiyor

 

JPMorgan TCMB faiz beklentisini açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)