BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJPMorgan TCMB faiz beklentisini açıkladı----

JPMorgan TCMB faiz beklentisini açıkladı

JPMorgan TCMB faiz beklentisini açıkladı
20 Temmuz 2020 - 15:55 www.finansgundem.com

JP Morgan, TCMB'nin faizlerde değişikliğe gitmeyeceğini öngörüyor

JP Morgan, TCMB Para Politikası Kurulu'nun perşembe günü yapacağı toplantıda gösterge konumdaki 1 hafta vareli repo faiz oranını yüzde 8,25 seviyesinde tutacağını öngördü. Bununla birlikte JP Morgan, TCMB'nin PPK toplantısı sonrasında yapılacak açıklamada kullanacağı dilin faiz kakrarından daha önemli olacağına işaret etti.

TCMB'nin son dönemde politikaların normalleşmesine ve finansal istikrara atıfta bulunmaya başladığına dikkat çeken JP Morgan, "TCMB'nin ihtiyatlı politikalara ihtiyaca daha net, aşikar şekilde atıfta bulunması politika kredibilitesinin biraz yeniden tesis edilmesine yardım edebilir" değerlendirmesini yaptı.

TCMB'nin üst üstü 9 Faiz indiriminin ardından indirimlere geçtiğimiz ay ara verdiğinive PPK açıklamasında daha ihtiyatlı dile yer verdiğini hatırlatan JP Morgan, "TCMB'nin yıl sonuna kadar faizleri değiştirmemesini bekliyoruz. Bizim görüşümüze göre, iç talepteki toparlanma ve artan fiyat baskıları ile birlikte TCMB'nin bir sonraki adımı bir artırım olacaktır.

Hali hazırda ilk artırımı 2021'in ilk yarısında bekliyoruz, ancak talepte beklenenden keskin bir toparlanmanın fiyatlara ve finansal istikrara yönelik ristleri yükseltmesi durumunda TCMB daha erken harekete geçme yönünde cesaretlenebilir.

Piyasalar Merkez Bankası'dan ne bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)