BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırma'Yardım istemek yüz yüzeyken daha etkili'----

'Yardım istemek yüz yüzeyken daha etkili'

'Yardım istemek yüz yüzeyken daha etkili'
04 Şubat 2022 - 17:49 www.finansgundem.com

Yapılan bir araştırma, yardım talebinin yüz yüzeyken iletilmesinin, görüntülü arama veya e-postadan daha etkili sonuçlar verdiğini kanıtladı.


Toronto'daki Ryerson Üniversitesinden bir grup araştırmacı, yardım istemek için en iyi iletişim kanalının ne olduğunu anlamayı amaçlayan bir araştırma yaptı. Daily Mail'de yer alan habere göre araştırma kapsamında 888 katılımcının her birine beş arkadaşından bir iyilik istemeleri söylendi.

Bu iletimler yüz yüze, görüntülü arama, sesli arama, sesli mesaj ve e-posta yoluyla yapıldı. Sonuçlar, birinden yardım talep edildiğinde bunun şahsen yapılmasının açık ara daha olumlu yanıtlar verdiğine işaret etti.

Hayır demek yüzyüzeyken daha zor

Araştırmaya göre, iş yerinde veya başka bir yerde birinden yardım talep ederken görüntülü arama veya e-postanın tercih edilmesi isteğin kabul edilme olasılığını düşürüyor. Uzmanlarr, yüz yüzeyken "hayır" demenin daha "zor" olabileceğini söyledi. Sonuçlar, "Social Psychological and Personality Science" adlı hakemli dergide yayımlandı.

Türkiye genelinde araştırma: Aşının kansere etkisi ne oldu?

 

Kovid'de çığır açan araştırma: Tek damla bile bulaştırıyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)