BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi'den 650 milyon dolarlık sermaye benzeri tahvil ihracı ----

Yapı Kredi'den 650 milyon dolarlık sermaye benzeri tahvil ihracı

Yapı Kredi'den 650 milyon dolarlık sermaye benzeri tahvil ihracı
10 Ocak 2024 - 09:38 www.finansgundem.com

Yapı Kredi CEO'su Erün, "Güçlü sermaye pozisyonumuzu korumak ve sağlıklı bilanço yapımızı daha da iyileştirmek adına Yapı Kredi olarak 650 milyon dolarlık sermaye benzeri tahvil ihracını başarıyla gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz" dedi.

Yapı Kredi, 650 milyon dolarlık sermaye benzeri tahvil ihracı gerçekleştirirken, bankanın başarıyla tamamladığı tahvil ihracına, yurt dışı yatırımcılardan 2,4 milyar doların üzerinde talep geldi.

Söz konusu işlemin, ülke ekonomisine ve Yapı Kredi’ye duyulan güvenin önemli bir göstergesi olduğunu söyleyen Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, şöyle konuştu: “Uluslararası alanda ülkemize ve bankamıza olan güveni teyit etmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz yılın ilk yarısında gerçekleştirdiğimiz 580 milyon dolarlık ilk sosyal sendikasyon kredimizi, deprem felaketinden etkilenen illerdeki müşterilerimizin dış ticaret finansmanına yönlendirmiştik. Yine, sürdürülebilir finans alanındaki lider rolümüzle, geçtiğimiz yıl 500 milyon dolarlık ilk sürdürülebilir eurobond ihracımızı gerçekleştirdik. Söz konusu işleme, ihraç tutarının iki katından fazla talep geldi. Devam eden süreçte söz konusu eurobond işlemine 300 milyon dolar tutarında ek ihraç daha ekledik. Bununla birlikte yılın ikinci yarısında sağladığımız 755 milyon dolarlık sendikasyon kredisini de sürdürülebilirlik temasıyla ihracatçı müşterilerimizin kullanımına sunduk. Son olarak, her alanda liderlik misyonumuz doğrultusunda güçlü sermaye pozisyonumuzu korumak ve sağlıklı bilanço yapımızı daha da iyileştirmek adına Yapı Kredi olarak 650 milyon dolarlık sermaye benzeri tahvil ihracını başarıyla gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. İşleme gösterilen yüksek ilgi, ekonomimize ve Bankamıza duyulan güveni ortaya koyması açısından büyük önem taşıyor. 80. yaşımıza adım attığımız 2024 yılında da ülkemiz ekonomisine değer katmak için kararlılıkla çalışmayı sürdüreceğiz.’’

Yapı Kredi’nin sermaye benzeri tahvil ihracı işleminde ADCB, Citibank, J.P. Morgan, MUFG, SMBC ve Standard Chartered görev aldı.

Yapı Kredi'den 6 bankadan oluşan gruba toplantı için yetki

 

Yapı Kredi'den BES başvurularında 200 TL Worldpuan hediye

 

Yapı Kredi Mobil'e Gartner'dan dünya çapında ödül

 

Yapı Kredi'den deprem bölgesine 80 milyon dolarlık kaynak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)