BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkWall Street'te genç bankacılar için kötü günler yaklaşıyor----

Wall Street'te genç bankacılar için kötü günler yaklaşıyor

Wall Street'te genç bankacılar için kötü günler yaklaşıyor
18 Ağustos 2022 - 12:34 www.finansgundem.com

100 bin doların üzerindeki maaşlar ve akşam olmadan biten mesai saatleri bankacılara güzel bir yaz yaşattı. Ancak bu rahat çalışma ortamı kariyerinin başındaki bankacılar için kötü bir haber olabilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street bankacıları geçtiğimiz yıla göre çok daha rahat bir yaz dönemi geçiriyor. Akşam 17:40’ta merkez binadaki işlerinden ayrılmakta serbest olan yatırım bankacılığı analistleri geçtiğimiz yılki nefes kesici bankacılık ortamıyla taban tabana zıt bir çalışma ortamıyla karşılaştı. Ancak söz konusu rahat çalışma tablosu genç analistlerin kendini gösterebilmesi için çok daha az imkan bulabilmeleri anlamına geliyor.

Bloomberg’ün haberine göre bir veya iki yıl öncesine kadar düşünülmesi dahi imkansız bu bankacılık ortamı finans devlerinde şirket anlaşmaları ve danışmanlık hizmetleri alanında görülen sert düşüşün ardından gerçekleşti. Habere göre bankanın sağladığı tüm imkanlardan faydalanan genç bankacılar küresel şirket sözleşmeleri piyasasının düşmesinin etkilerini yaşıyor. Genç bankacılar ikramiyelerin azaltılması ve işten çıkarılma olasılıklarının artması nedeniyle geleceğe daha karamsar bakıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, aynı analistler iki yıl öncesine kadar finans dünyasını derinden sarsan Büyük İstifa dalgasının fitilini ateşlemişlerdi. Goldman Sachs analistleri haftalık 80 olan saat çalışma saatlerini düşürmeyi talep etmiş, banyo veya yemek için dahi zamanları kalmadığından şikayet eden bir sunumu sosyal medya platformlarına sızdırmıştı. Ardı ardına gelen istifaların sonrasında bankalar çalışma yöntemlerinde daha fazla esneklik sağlanacağı ve izin sürelerine saygı gösterileceği sözlerini vermişti.

Habere göre Mizuho Americas’ın 24 yaşındaki bankacılık analisti Matt Walicki iş yüklerindeki düşüşü açıklarken, “Bu ortam piyasalar belirsizlik dönemine girerken, biraz rahatsız edici olabilir” dedi. 2020 dönemindeki yoğun çalışma temposunun bir çeşit dönüm noktası oluşturduğunu belirten Walicki o zamandan beridir tenis veya golf gibi aktiviteler için zaman ayırabildiğini belirtiyor. Banka analisti, “Yine de bana kalırsa sözleşmelerde gördüğümüz yavaşlık bu işin doğasını değiştirdi” ifadelerine yer verdi.

Tüm bu gelişmeler durmaksızın devam eden çalışma temposunun tadını çıkaran ve genç bankacıların iş-yaşam dengesi talepleriyle alay eden kıdemli bankacılar için eğlenceli bir ortam yaratabilir. Ancak mesleğinin başındaki bankacılar kaydettikleri ilerleme konusunda endişeliler. Büyük yatırım bankalarındaki genç analistler 100 bin doların üzerinde maaş çekleri almalarına karşın büyük sözleşmelerde rol almadan kariyerlerini ilerletemeyeceklerinin farkındalar.

Yatırım bankacılığının en önemli kollarından biri olan sözleşmeler, piyasa oynaklığının artması, resesyon endişeleri ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi gibi sebeplerden dolayı sekteye uğradı. ABD’nin en büyük beş bankasındaki yatırım bankacılığı gelirleri bu yıl ilk altı ayda bir sene öncesine göre %43 oranında düştü.

Ağustos ayında yayınlanan ve bankacılık çevrelerinde yakından izlenen bir rapor bu yıl bankacıların ikramiyelerinde “gerçek anlamda bir düşüş” olacağı konusunda uyarıyor. Haberde ismini belirtmeyen bir Goldman Sach’ın üst düzey yöneticisi geçen ay bankanın “işe alım hızını yavaşlatacağı” yönündeki uyarısına dikkat çekerek şartların zorlaşacağını söyledi.

Ancak Wall Street'teki tüm gençler daha sakin bir yaz geçirmeyi düşünmüyor. Bank of America’da ilk yılını geçiren bir yatırım bankacılığı analisti hala uzun saatler çalışıyor. Genç analisti endişelendiren durumsa bugünle değil gelecekle alakalı. Analist işe alımların yavaşladığını ve söz konusu durumun kendisini ve arkadaşlarını gelecek yıl konusunda endişeye düşürdüğünü söyledi.

Analistler gelecek yıl Finans sektörünün nasıl değişeceği konusunda planlarını hazırlamaya çalışıyor. Zira bankalarda daha fazla analist kalırsa bankacılar ilk terfi döneminde bu fırsatı yakalayabilmek için daha fazla kişi birbirleriyle rekabete girecek.

İki bankacının milyarderliği 4 gün sürdü

 

Bankacılara güven bakanlardan daha fazla!

 

Ofise dönüş zamanı yaklaşıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)