BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiWall Street ABD-Çin gerginliğinden milyarlarca dolar kaybedebilir----

Wall Street ABD-Çin gerginliğinden milyarlarca dolar kaybedebilir

Wall Street ABD-Çin gerginliğinden milyarlarca dolar kaybedebilir
29 Mayıs 2020 - 12:52 www.finansgundem.com

Goldman Sachs ve JPMorgan gibi Wall Street devleri artan politik riskler nedeniyle milyarca dolar kaybedebilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin beş büyük bankası geçtiğimiz yıl Çin’den toplam 70 milyar dolarlık gelir elde ekerken bu rakamın 20 milyar dolarını kredi, yatırım ve ticaret yoluyla JPMorgan gerçekleştirdi.

Bankaların Çin’deki varlıkları nispeten az da olsa finans şirketlerinin gelecek dönemde Çin’de genişleme planları var. Ayrıca ABD’li finans kurumları Alibaba Group gibi büyük Çinli firmalara danışmanlık hizmetleri vermesi büyük gelir kalemlerinden biri.

Goldman Sachs Çin’in aracılık endüstrisinden 2026'ya kadar 47 milyar dolar ve ticari bankacılıktan 8 milyar dolar kar elde etmeyi bekliyor.

Çinli şirketlerin yönetim kurullarında çalışmış bir ABD’li bankacı olan James Stent, ABD hükümetinin Çin’de büyük karlar eden Finans kurumları Çin yasaklarına dahil etmeyeceğine inandığını söyledi.

Amerika, Hong Kong üzerindeki kontrolu arttırma çabaları kapsamında onayladığı ulusal güvenlik yasası nedeniyle Çin’e yönelik yeni yaptırımlara hazırlanıyor.

Yeni gümrük vergilerinin de aralarında olduğu yaptırım planına, Trump Yönetimi'nin Çin’e, süregelen gerginlikte karşılık vermek için atacağı bir dizi adımın başlangıcı olarak bakılıyor.

Trump’ın, bu gelişmeler karşısında Hong Kong’u özel ekonomik statüden çıkarıp çıkarmayacağı henüz net değil. Amerika’nın yirmi yıldan fazla bir süredir Hong Kong’la ilgili yürürlükte tuttuğu özel statünün kaldırılması ‘nükleer seçenek’ olarak tanımlanıyor.

Öte yandan Hong Kong’daki protestoların yeniden alevlenmesinde etkisi olan Çinli yetkililer ve güvenlik birimleri ile şirketlere yönelik yaptırımların, Beyaz Saray’ın devreye sokacağı ilk adımlar olacağı tahmin ediliyor.

Bankalarda ‘ test’ stresi

Fed bilançosu 7,15 trilyon dolara ulaştı

ABD-Çin gerilimi altına yaradı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)