BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD-Çin gerilimi altına yaradı----

ABD-Çin gerilimi altına yaradı

ABD-Çin gerilimi altına yaradı
28 Mayıs 2020 - 13:03 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, ABD-Çin gerginliğinin etkisi ile artan güvenli liman alımlarından destek buldu.

Altın fiyatları, hisse senetlerindeki yükselişe rağmen, ABD-Çin arasında artan gerilimin etkisi ile yukarı yönde hareket etti.

Güvenli liman yatırım aracı olan altın, Trump yönetiminin Hong Kong'un artık Çin'den siyasi olarak bağımsız olmadığını açıklaması ile gerilimin daha da artmasından destek buldu. ABD'nin bu açıklaması, Çin'e yönelik yaptırımları tetikleyebilir ve eski İngiliz kolonisi Hong Kong'un ABD ile arasındaki özel ticaret statüsü üzerinde de önemli etkileri olabilir. ABD Temsilciler Meclisi Çarşamba günü ayrıca Çin'e Uygur Türklerine yönelik insan hakları ihlalleri dolayısıyla yaptırım içeren teklifi kabul etti.

Çin parlamentosu Hong Kong ulusal güvenlik tasarısını onayladı

Öte yandan, küresel hisse senetleri bu hafta, korona virüs kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından ekonomilerin toparlanmaya başlamış olabileceğine ilişkin iyimserlikle yükseldi. St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD ekonomisinin halihazırda dip seviyeyi görmüş olabileceğini kaydetti.

Spot altın yüzde 0.6 yükselerek ons başına 1,719.95 dolara kadar çıktıktan sonra Londra saati ile 07:10'da 1,719.45 dolara geldi. Fiyatlar bu haftanın ilk üç işlem gününde yüzde 1.5 düştü.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.5 yükselirken, platin yüzde 0.2 ve paladyum yüzde 1.6 değer kazandı.

Singapur'da IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Piyasanın ABD ve Çin arasında Hong Kong dolayısıyla artan gerginlik dahil jeopolitik gerilimleri halen temkinli bir gözle izlemesi ile birlikte, altına yönelik güvenli liman ilgisi sürüyor," dedi ve "Fiyatların, Hong Kong için yeni güvenlik yasasına ve olası ABD müdahalelerine ilişkin gelişmelerle birlikte, bir kez daha hafifçe yükseldiği görülebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Dünya ekonomisi toparlanma sinyalleri veriyor

Dünya devi BBVA'dan Türk ekonomisine ve bankalarına övgü

Altın alım-satımında makasın kapanması bekleniyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)