BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaVodafone işe böyle alacak----

Vodafone işe böyle alacak

Vodafone işe böyle alacak
02 Haziran 2013 - 23:16 www.finansgundem.com

Vodafone Türkiye, işe alımlarda online mülakat sistemine başladı

En yeni ve gelişmiş teknolojileri kullanma ve müşterilerine sunma odağını işe alım süreçlerine de yansıtan Vodafone Türkiye, yeni geliştirdiği online mülakat sistemi ile işe alımlar konusunda yeni bir sayfa açarak daha fazla adaya şans tanıyor. Sistem dâhilinde adaylar girecekleri mülakatın saatini ve yerini kendileri seçiyor.
Tüm adayları şeffaf ve eşit bir şekilde iş görüşme süreçlerine dâhil eden sistem, geleneksel süreçte telefon ile yapılan mülakatı tamamen ortadan kaldırarak, daha az zamanda daha fazla adayla mülakat imkânı sağlıyor. Normal bir işe alım sürecinde telefon ile mevcut imkanlar dahilinde belirli adaylara ulaşırken, bu sistem ile sınırsız adaya ulaşmak mümkün oluyor.
Mülakatı alan adaylar Vodafone’un dijital havuzunda da yerini alıyor. Bir pozisyon için değerlendirilemeyen aday başka bir rol için sonradan izlenme ve değerlendirilme şansı buluyor. İş ilanlarına eklediği online mülakat linkiyle adaylara bu imkânı sağlayan Vodafone Türkiye, adayların özgeçmişlerine ek olarak oluşturulan video kayıtlarıyla dijital bir havuz oluşturuyor. Bu sayede aday, özgeçmişe ek olarak gönderilen referans mektubu ya da cover yazısı gibi araçlardan çok daha etkili bir yöntemle Vodafone’a ulaşmış oluyor. Aynı zamanda rol bazında da CV üzerinden seçilen adaylara, birinci adımda online mülakat linki gönderiliyor ve mülakat sorularına sözlü ya da yazılı olarak cevap vermesi sağlanıyor. Bu sayede zaman tasarrufu sağlanarak, ön değerlendirme süreci başarıyla yürütülmüş oluyor.
Online mülakata girebilmek için ilanlarda verilen linki tıklamak ve yönlendirmeleri takip etmek yeterli. Mülakata katılmak için mikrofonlu bir webcam ve yüksek hızlı internet erişimi bulunan bir bilgisayar gerekiyor. Ayrıca, IOS ya da Android işletim sistemine sahip akıllı cihazlarla da mülakat gerçekleştirilebiliyor.
Bülent Bayram: “Adaylar online mülakat ile istedikleri yerde iş görüşmesi yapabiliyor”
Vodafone Türkiye Yetenek Geliştirme Direktörü Bülent Bayram, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:“Vodafone Türkiye olarak, en yeni ve gelişmiş teknolojileri müşterilerimize sunuyoruz. İşe alımlarda da bu özelliğimizi kullanarak yeni bir uygulama geliştirdik. Bu anlayışın bir yansıması olarak hayata geçirdiğimiz online mülakat sistemi ile işe alım süreçlerimiz boyunca zaman ve yer sınırlaması olmadan, çok daha fazla adaya kendini tanıtma fırsatı sunuyoruz. ‘Teknoloji Hayatın Hizmetinde’ vizyonumuzun bir göstergesi olan bu sistem sayesinde adaylarımızın Vodafone dünyasına atacakları ilk adımı, çağın olanaklarıyla birleştiriyoruz. İşin çok temel ve kritik noktaları online mülakatta sorulduğu için daha en başında hem aday hem de biz ‘doğru rol doğru aday’ kombinasyonunu sağlamış oluyoruz. Bu sistem ile işe alım sürecimiz her bir pozisyon için ortalama 2 gün kadar kısalıyor ama en önemlisi zamandan dolayı ulaşamadığımız adaylara ulaşmış oluyoruz. Örneğin, binlerce genç yeteneğin başvurduğu Discover Genç Yetenek Programı’nın işe alım sürecine entegre ettiğimiz bu sistem sayesinde, belirli süreçleri başarıyla geçen 400 arkadaşımız kendilerine gönderilen online mülakatları istedikleri yer ve zamanda, kısa sürede tamamladılar. Böylece normal telefon mülakatı ile en az 2 haftada tamalanan bu süreci en verimli şekilde yönetmiş olduk.Buna ek olarak yeni sistemi kullanarak Vodafone Müşteri Hizmetleri ve teknonoji destek fonksiyonlarında çalışmak üzere aramıza 78 yeni arkadaşımız katıldı. Zaman ve insan kaynağı kavramının gün be gün değer kazandığı günümüzde işe alım sürecimizi bu yenilikçi ve eşitlikçi sistemle zenginleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”
Online mülakat linkine ulaşmak için: https://vodafonetr.hirevue.com/
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)