BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı----

VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı
17 Şubat 2022 - 09:39 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) şubat vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yükselişle başlamasının ardından 2.285 puanda dengelendi.

Şubat vadeli endeks kontratı, açılışta en yüksek 2.292,00 puanı görmesinin ardından, önceki normal seans kapanışının yüzde 0,5 üzerinde 2.285,00 seviyesinden işlem görüyor.

Dün, satış ağırlıklı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 0,5 altında 2.273,25 puandan tamamladı. Endeks kontratı akşam seansında ise ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanaklarının korkulduğu kadar şahin olmamasıyla yükselişe geçerek 2.295,75 puana çıktı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilime yönelik haber akışı ve para politikalarına ilişkin beklentiler varlık fiyatlarını etkilemeyi sürdürüyor.

ABD'li yetkililer, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askerlerinin bazılarını geri çektiği yönündeki açıklamasının doğru olmadığını ve Moskova'nın sınıra ilave 7 bin asker daha gönderdiğini iddia etti.

Analistler, söz konusu açıklamaların risk algısını artırarak küresel bazda pay piyasalarındaki yükseliş eğilimini törpülediğini bildirdi.

Öte yandan, bugün yurt içinde gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına çevrildi. AA Finans'ın anketine katılan ekonomistlerin tamamı, politika faizinin yüzde 14'te sabit bırakılacağını tahmin ediyor.

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin bilanço açıklamalarının devam ettiğini kaydeden analistler, bu dönemde hisse ve sektör bazlı ayrışmaların öne çıkabileceğini dile getirdi.

Dün açıklanan finansal sonuçlara göre, Tüpraş 2021 yılında konsolide net karını 3,3 milyar liraya çıkararak beklentileri aştı.

Tüpraş'ın payları vadeli işlemlerde yüzde 1,1 artışla işlem görüyor.

Analistler, Rusya-Ukrayna krizine ilişkin haber akışının gündemin odağında kalmaya devam ettiğini belirterek, para politikaları tarafında ise bugün G20 finans liderlerinin bir araya geleceği zirvenin yanı sıra Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Lagarde ve Fed yetkililerinin açıklamalarının takip edileceğini söyledi.

Bugünün veri takviminde ayrıca yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de haftalık işsizlik başvuruları ve konut başlangıçlarının öne çıktığını ifade eden analistler, teknik açıdan endeks kontratında 2.300 seviyesinin direnç, 2.260 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

Piyasalar faiz kararını bekliyor

 

Yeni bir ekonomi paketi yolda

 

Bitcoin’i yasaklamak imkansız

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)