BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÜnlü stratejist Rumelt İstanbul’da konuştu----

Ünlü stratejist Rumelt İstanbul’da konuştu

Ünlü stratejist Rumelt İstanbul’da konuştu
08 Ekim 2013 - 14:25 www.finansgundem.com

Ünlü fikir lideri Richard Rumelt, Yapı Kredi Bankacılık Akademisi Zirvesi’nin konuğu oldu. Zirvenin açılış konuşmasını Faik Açıkalın yaptı

FINANSGUNDEM.COM
Yapı Kredi Bankacılık Akademisi Zirvesi, dünyaca ünlü stratejist, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Richard Rumelt’i ağırladı. Rumelt, hedef ve strateji olgularının şirketler için önemine dikkat çekerek iyi stratejilerin püf noktalarına değindi. Konferanslar dizisinin 4’üncüsünün önemli konuğu Prof. Dr. Richard Rumelt, Akademi Zirvesi’nde “Fark Yaratan Stratejiler”i anlattı.
Zirve’nin açılış konuşmasında Prof. Dr. Richard Rumelt’i ağırlamaktan dolayı gurur duyduklarını belirten Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, “Kişi ve kurumları tarih sayfalarına taşıyan en önemli özelliklerinden biri de aldıkları stratejik kararlar ve bunların hayata geçirilmesindeki başarıdır. Dünya ekonomilerinde sınırların ortadan kalktığı günümüzde de strateji, yönetimden planlamaya kadar her alanda öne çıkıyor. Türkiye’yi 2023’e taşıyacak olan süreçte, Yapı Kredi olarak biz de belirlediğimiz alanlarda Türk finans sektörünün tartışmasız lideri olmayı hedefliyor ve “Akıllı Büyüme” stratejimizi uyguluyoruz. Özellikle bankamız açısından katma değer yaratan alanlarda seçici davranarak güçlü, sürdürebilir ve kaliteli büyümeye odaklanıyoruz. Dünya ekonomisinin yeniden şekillenmeye başladığı ve stratejinin her geçen gün öneminin arttığı bir süreçte Sayın Rumelt’in aramızda olmasının çok önemli bir şans olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
"ÇALIŞMALAR TÜRKİYE İLE SINIRLI KALMADI"
Yapı Kredi Ailesi’nin en değerli varlığının, kaliteli insan kaynağı olduğunu da vurgulayan Açıkalın, “Bu noktadan hareketle, 2008 yılında Türkiye’nin ilk kurumsal üniversitelerinden biri olan Yapı Kredi Bankacılık Akademisi’ni kaliteli insan kaynağı yaratmak ve sektörümüzün en iyi bankacılarını yetiştirmek vizyonuyla kurduk. Bu süre zarfında bilgi ve tecrübenin paylaşıldığı bir platform haline gelen Akademimiz birçok ulusal ve uluslararası ödüle defalarca layık görülerek bizi gururlandırdı. Akademimizin çalışmaları, yalnızca Türkiye ile de sınırlı kalmadı. 2011 yılında finans sektörünün gelişmekte olduğu kardeş ülkemiz Azerbaycan’da da Yapı Kredi Gardaş Akademiya’yı kurduk. Azerbaycan’da sadece çalışanlarımıza değil, tüm bankacılık sektörüne eğitimler vererek sektörün gelişimine öncülük ediyoruz” dedi.
GÜÇLÜ STRATEJİNİN TARİFİNİ YAPTI
Zirve’de “Fark Yaratan Stratejiler” başlıklı bir sunum yapan Prof. Dr. Richard Rumelt stratejiyi iyi ve kötü kullanan şirketlere dünyadan örnekler verdi. Rumelt, “Strateji, büyük bir sorunu aşmak doğrultusunda şirket politikalarının ve aksiyonların tutarlı bir şekilde birleşmesidir. İyi bir stratejinin oluşturulması için sorunun mevcut know-how ve kaynaklarla çözülebilecek seviyeye indirgenmesi önemlidir” dedi. Sunumunda iyi stratejilerin püf noktalarına ve kötü stratejiden ayrımına da değinen Rumelt, “Kötü strateji ezberlenmiş ve sadece performans hedeflerine odaklı, sorunu tespit etmekten uzak planlardır. İyi strateji ise sorunu tespit edip, çözüm odaklı planı barındırır. Güçlü stratejiler ise her koşulda tutarlı olanlardır” şeklinde konuştu. 
Rumelt’in sunumunun ardından düzenlenen panelde ITC Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık ve Markafoni Yönetim Kurulu Başkanı / CEO’su Sina Afra konuşmacı olarak yer aldı ve katılımcılarla deneyimlerini paylaştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)