BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÜlker üç şirketini Japonlara sattı----

Ülker üç şirketini Japonlara sattı

Ülker üç şirketini Japonlara sattı
26 Eylül 2015 - 10:55 www.finansgundem.com

Ülker, Cola Turka, Çamlıca, Sunny, Link gibi markalarını barındıran 3 şirketini Japonlara sattı

Ülker, Cola Turka, Çamlıca, Sunny ve Link gibi içecek markalarını Japon devi DyDo Drinco’ya satma kararı aldı. DyDo Drinco’nun internet sitesindeki açıklamaya göre, Ülker, içecek pazarındaki üç şirketin ana hissesini bu şirkete devredecek. 

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, 2016 yılının Şubat ayında tamamlanması planlanan satın alma işlemi ile Japon devi üç firmanın yüzde 90’ını almış olacak. Bununla birlikte, anlaşma tamamlandığı takdirde, Dydo Drinco ilk kez Avrupa pazarına da bu satın almayla adım atmış olacak. 

110 milyon dolarlık satış 
Satış bedelinin 110 milyon dolar (335 milyon TL) olduğu konuşulurken, Japon devinin ana hissedar olacağı 3 içecek firmasından biri olan Della Gıda çatısı altında Cola Turka, Çamlıca, Saka Su, Sunny ve Maltana markaları yer alıyor. Bu şirketin geçen yılki cirosu 181 milyon TL civarında bulunuyor. 

Diğer şirket olan İlk Meyve Suları Pazarlama ise 45 milyon TL'lik sermayeye sahip ve geçen yılki hasılatı 134 milyon TL seviyesindeydi. 

Üçüncü firma Bahar Su da Eskipazar ve Flores markalarını pazarlıyor. Bu firmanın cirosu ise 18.4 milyon TL olarak gerçekleşti. 3 şirketin 2014 satışları 334 milyon lirayı buluyor.

“Türkiye’de kahve, siyah çay ve enerji içeceği üreteceğiz”
DyDo Drinco Yönetim Kurulu Başkanı Tomiya Takamatsu, satın almayla ilgili şöyle konuştu: "Gelecek planımızda meyve suyu ve karbonatlı içeceklere yeni alanlar eklenecek. Türkiye'de kahve, siyah çay ve enerji içeceği üretmek istiyoruz." 

1975'te kurulan Japon DyDo Drinco'nun hisseleri Tokyo Borsası'nda işlem görüyor. Sahip olduğu 280 bin içecek makinesiyle Japonya pazarında söz sahibi olan firma, ilaç sanayisinde de faaliyet gösteriyor. Takamatsu ailesinin de hissedar olduğu firmanın diğer ortakları ise Taita Corporation, Japon restoran zinciri Santomi ve Lemon Gas Kagoshima.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)