BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna: Rus askerleri Kiev’den çekiliyor----

Ukrayna: Rus askerleri Kiev’den çekiliyor

Ukrayna: Rus askerleri Kiev’den çekiliyor
28 Mart 2022 - 10:10 www.finansgundem.com

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun ağır kayıplar verdikten sonra başkent Kiev çevresinden çekilmeye başladığını duyurdu.


Savaşta "beklediği ilerlemeyi sağlayamadığı" söylenen ve geçen hafta “Esas hedef olan Donbas’ın tamamen bağımsız hale getirilmesine odaklanacağız" diyen Rusya'nın birliklerini Kiev'den çekmeye başladığı iddia edildi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, ağır kayıplar veren iki Rus birliğinin Belarus'a döndüğünü duyurdu. Ayrıca Rusya'dan Ukrayna'ya giren Rus askeri sayısında ciddi bir düşüş olduğu da öne sürüldü.

Ukrayna ordusu ayrıca Rus birliklerinin Kiev'in kuzeybatısında ve doğusunda geri püskürtüldüğünü, Donetsk ve Luhansk'ta da beş ayrı Rus saldırısının engellendiğini ve tanklarının yok edildiğini belirtti.

Kiev'de okullar bugün yeniden online derslere başlıyor

Rus ordusunun Kiev merkezine girmeyeceği yönünde beklentiler artarken, uzun süredir kuşatma altında gergin bekleyişin sürdüğü kentte okullar bugün yeniden online derslere başlıyor. Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, “Kent için şu anda önemli bir görev sıkıyönetim altındaki zor koşullarda yaşamak. Bize boyun eğdirmeye çalışıyorlar ama yapamayacaklar” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, geçen hafta Ukrayna'daki askeri operasyonunu ülkenin doğusunda Rusya destekli ayrılıkçılarla Ukrayna güçleri arasında çatışmaların yaşandığı Donbas bölgesine yoğunlaştıracağını açıklamıştı. Taktik değişikliği olarak görülen bu açıklamaya rağmen Rusya'nın Ukrayna'nın diğer bölgelerindeki saldırıları sürüyor.

Rus askerleri Çernobil'den ayrıldı

Rus askerlerinin geçen hafta ele geçirdikleri Çernobil Nükleer Santrali yakınlarındaki kasabadan ayrıldığı duyuruldu. Rus birliklerin daha önce gözaltına aldığı Slavutiç kasabasının Belediye Başkanı Yuri Fomiçev, Rus birliklerin kasabadan çekildiğini söyledi.

Rusya sınırında dev NATO tatbikatı

 

Rusya'ya enerji ambargosu: Scholz'dan politik yanıt!

 

Ukrayna: Rus askerleri Kiev’den çekiliyor

 

Prematüre bebekler Ukrayna'da yaşam mücadelesi veriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)