BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPrematüre bebekler Ukrayna'da yaşam mücadelesi veriyor----

Prematüre bebekler Ukrayna'da yaşam mücadelesi veriyor

Prematüre bebekler Ukrayna'da yaşam mücadelesi veriyor
28 Mart 2022 - 09:29 www.finansgundem.com

Ukrayna'daki savaş sürerken ülkenin bazı bölgelerinde erken doğum sayısında keskin bir artış görülüyor. Doktorlar, savaşla bağlantılı stres ve tıbbi sorunların erken doğum oranını katladığını belirtiyor.

Savaşın ikinci ayına girerken Kharkiv Lviv'deki doğum öncesi klinikleri, savaşla bağlantılı stres ve tıbbi sorunların bir sonucu olarak erken doğum oranının son birkaç hafta içinde iki veya üç katına çıktığını açıkladı.

Polina bebek: 630 gram, Voktoria bebek: 800 gram

Polina, Kharkiv'in bölgesel perinatal kliniğinde sadece 630 gram ağırlığında doğdu. Tam süreli bir kız bebek için ortalama ağırlık, bunun beş katı. 800 gram olan Viktoria, annesi Kiev'den kaçtıktan sonra, Mart başlarında ikiz kız kardeşi Veronika ile birlikte Lviv'in perinatal hastanesinde doğdu. Rus kuvvetlerinin bombaladığı bir şehirde biri mülteci, diğeri yaşam mücadelesi veren bu iki küçük kız, burada annelerin ve doktorların yüz yüze olduğu çetin seçimleri gözler önüne seriyor.

Erken doğumlar üç kat arttı

Polina'nın bakımından sorumlu tıbbi direktör Iryna Kondratova, Kharkiv kliniğinde erken doğumların normal oranlarının üç katına çıktığını ve şimdi tüm doğumların yüzde 50'sini oluşturduğunu söyledi. Dr. Kondratova, "Enfeksiyonlar, tıbbi yardım eksikliği, kötü beslenme: savaş erken doğum riski yaratıyor" dedi. Doktor, sözlerini şöyle sürdürdü:

Erken doğum oranımız zaten yüksekti çünkü Donetsk ve Luhansk'tan çok sayıda hastamız vardı. Çatışma bölgelerinde kadınlar enfeksiyonların aktif olduğu kalabalık bodrum katlarında çok zaman harcıyorlar. Ayrıca ihtiyaç duyduklarında tıbbi yardıma ulaşmaları da kadınlar için daha zor.

Rus Bakan: Paramız var borçlarımızı öderiz

Çernobil çalışanları 600 saat sonra paydos etti

Zelenskiy: Türkiye'de yüz yüze görüşme için fırsat ve ihtiyaç var

Zelenskiy, Rus muhalif gazeteciler ile röportaj yaptı

Rusya Putin’in eski milyarder damadını konuşuyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)