BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus Bakan: Paramız var borçlarımızı öderiz----

Rus Bakan: Paramız var borçlarımızı öderiz

Rus Bakan: Paramız var borçlarımızı öderiz
28 Mart 2022 - 08:37 www.finansgundem.com

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Rusya’nın dış borçlarındaki yükümlülüklerini her koşulda yerine getirmesine izin veren bir mekanizmaya sahip olduğunu söyledi.

Ukrayna’yı işgal etmeye kalkışan Rusya’ya yönelik yaptırımlar ülkenin temerrüde düşmesini gündeme getirdi. Ancak yetkililer borçların ödenmesinde sorun yaşanmayacağını açıkladı. Rusya’nın dış alacaklılar da dahil olmak üzere yükümlülüklerini yerine getirmek için paraya sahip olduğunu vurgulayan Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, “Eurobond ödemelerinde döviz cinsinden hizmet verildiğinden ve Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası döviz rezervlerinin döviz hesapları dondurulduğundan dolayı bazı sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Yine de Rusya’nın dış borçları üzerindeki yükümlülüklerini her koşulda yerine getirmesini mümkün kılan bir mekanizmamız bulunuyor” diye konuştu.

Dış borçların kapatılması için halihazırda iki adet döviz cinsinden ödeme gerçekleştirdiklerini hatırlatan Siluanov, “Bu ödemeler,yaptırım altındaki kısıtlamalı olan döviz hesaplarımızdan yapıldı. Bu mekanizmayı kullanmamız engellenirse, tarafımızca kabul edilen usullere göre ödeme yapacağız. Muhabir bankalarda ruble cinsinden açılan hesaplar üzerinden alacaklılarımıza havale gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Maliye Bakanı Anton Siluanov, Rusya’nın altın ve döviz rezervlerinin bir kısmına erişimini engelleyen ABD ve Avrupa Birliği’nin yaptırımları nedeniyle, Merkez Bankası’nın 300 milyar dolarlık rezervleri kullanamadığını söylemişti.

Rusya’nın yurtdışında bloke edilen döviz hesapları üzerinden dış borç ödemeleri için transfer talimatı verdiklerini, şimdi topun ABD yetkililerinde olduğunu söyleyen Siluanov, daha sonra dış borç ödemelerinin gerçekleştiğini duyurdu.

Çernobil çalışanları 600 saat sonra paydos etti

 

Oscar Ödülleri töreninde Ukrayna gerginliği

 

Zelenskiy: Türkiye'de yüz yüze görüşme için fırsat ve ihtiyaç var

 

Zelenskiy, Rus muhalif gazeteciler ile röportaj yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)