BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTwitch’te 1 milyon dolarlık vurgun----

Twitch’te 1 milyon dolarlık vurgun

Twitch’te 1 milyon dolarlık vurgun
05 Ocak 2022 - 08:31 www.finansgundem.com

İstanbul’da kredi kartı dolandırıcıları, sosyal medya platformu Twitch fenomenleri üzerinden 1 milyon dolarlık vurgun yaptı. 31’i Twitch fenomeni 40 şüpheli yakalandı.

Gençler arasında oldukça popüler olan ve sıkça takip edilen Twitch fenomenlerinin kredi kartı dolandırıcıları ile birlikte vurgun yaptığı ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele şubesi ekipleri kopyaladıkları kredi kartlarını kullanarak 1 milyon dolarlık vurgun yapan bir şebekenin peşine düştü.

Şebekenin ele geçirdiği kredi kartlarındaki bakiyeleri yüzde 30 komisyon karşılığında canlı yayın uygulaması olan Twitch üzerinden yayın yapan fenomenlerin hesaplarına aktardığı tespit edildi.

PARALARI “BİT” OLARAK GÖNDERMİŞLER

Bazı Twitch fenomenleriyle anlaşma yapan kredi kartı dolandırıcıları, kopya kredi kartlarındaki paraları Twitch üzerinden bağış yapılmasını sağlayan “Bit”e dönüştürdü. Daha sonra ise bu bitler, kredi kartı dolandırıcılarının anlaştıkları isimlere uygulama üzerinden bağış olarak gönderildi. Dolandırıcıların Twitch uygulaması üzerinden şu ana kadar 1 milyon dolar vurgun yaptığı öğrenildi.

FENOMENLER GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı çalışma sonrası eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskında, aralarında, M.I,, B. M., F.B., D.E.T. ve S.E. gibi Twitch fenomenlerinin de bulunduğu 40 şüphelinin yakalandığı öğrenildi.

Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor

Bankada parası olan herkes için flaş açılama. Gerçek hayatta karşılaşılan hemen her şey, her risk ve belki de daha fazlası, internet ve sosyal medya ortamları için de geçerli hale geldi.(YeniŞafak)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)