BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTürkiye'ye faturası ağır olacak----

Türkiye'ye faturası ağır olacak

Türkiye'ye faturası ağır olacak
22 Haziran 2014 - 07:15 www.finansgundem.com

Türkiye'nin gelecek yıl üstleneceği G-20 dönem başkanlığında “maliyet tartışması” erken başladı

G-20 Liderler Zirvesi’nin Aralık 2015’te yapılmasını planladıklarını söyleyen yetkililer, maliyet içinse diğer ülke örneklerini gösterdi. Buna göre Avustralya’da harcamalar 500 milyon doları geçti, katılımcı sayısı ise 50 bin oldu.

2015 DÖNEM BAŞKANI

Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin çatı örgütü niteliğindeki G-20’de dönem başkanlığı, 2015 yılı itibariyle Türkiye’ye geçiyor. Bu kapsamda, 2014 ve 2015 yıllarında G-20 için yapılacak mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinin Kamu İhale Yasası’ndan ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’ndan çıkarılması için de düğmeye basıldı. Torba tasarıda bir düzenlemeye de yer verildi. Ancak getirilmek istenen istisna mecliste ciddi tartışmalara neden oldu. CHP’li vekillerin maliyet ve çalışmaları gündeme getirmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı bürokratları söz aldı.

G-20 başkanlığının aralık ayıyla birlikte başlayacağını belirten bürokratlar, liderler zirvesi için ilginin yoğun olduğu bir dönemi tercih etmek istediklerini belirtti. Hürriyet'in haberine göre, yetkililer, toplantıların yeri içinse alternatifler üzerinde durduklarını söyledi. Antalya, İstanbul, Nevşehir, Kapadokya gibi turistik açıdan ilgi çekici diğer yerler de masada. Bürokratlar çalışmaların maliyeti için net bir rakam verilemeyeceğini belirtti. Bir bürokrat ise Kamu İhale Yasası’nın dışında kalınmak istenmesinin nedenini, “Hızlıca helikopter temin edilmesi gerekebilecek. Niye o firmaya verdin tartışması yapılacak veya 50 lüks otomobil alınacak ancak son anda 40’ına ihtiyaç duyulacak. Farklı bir organizasyon süreci olacak” diye anlattı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, “Tahmini bütçeler de aşılabiliyor” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)