BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTurkcell'de kritik tarih 4 Mart----

Turkcell'de kritik tarih 4 Mart

Turkcell'de kritik tarih 4 Mart
18 Şubat 2013 - 16:17 www.finansgundem.com

Turkcell hisselerinin sahipliği konusunda Prıvy Concil 4 Mart'ta oturum yapacak

İngiliz Yüksek Mahkemesi Privy Council, Çukurova Holding ve Rus Altimo arasında devam eden Turkcell'deki yüzde 13,8 hissenin sahipliğine ilişkin davada yeni oturum tarihini 4 Mart olarak açıkladı.
Resmi sitesinden mahkeme oturumlarınını takvimini ilan eden Privy Council, altı yıldır Turkcell'in büyük hissedarlarından Çukurova Holding ve Rus Alfa Gruba bağlı Altimo arasında devam eden yüzde 13,8 hisseye ilişkin davanın yeni oturumunun 4 Mart tarihinde Londra'daki İngiliz Yüksek Mahkemesi'nde 3 numaralı duruşma salonunda yapılacağını duyurdu.
Geçen ayki oturumda Privy Council, Altimo'nun Turkcell hisselerine el koyma hakkına sahip olduğunu ancak Çukurova'nın koşulları karşılayıp krediyi geri ödemesi durumunda hisselerini geri alması için olanak tanınmasını da kararlaştırmıştı.
Mahkeme hisselerini geri alma fırsatı verecek hükmü belirlemek için yeterli bilgiye sahip olmadığını, bu nedenle taraflardan daha fazla bilgi istediğini, daha sonra bir karar daha alacağını açıklamıştı.
Karar sonrasında hem Çukurova Grubu, hem de Altimo, kararı memnuniyetle karşılayarak kendi lehlerine olduğunu savunmuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)