BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTurkcell yatırımcısı sonunda patladı ----

Turkcell yatırımcısı sonunda patladı

Turkcell yatırımcısı sonunda patladı
24 Haziran 2013 - 11:51 www.finansgundem.com

Genel Kurul yine iptal edilince hissedarlar isyan etti: Tezgah var… Biz buraya çay içmeye gelmedik

BURAK TAŞÇI-BORSAGUNDEM.COM
Turkcell'de ortaklık sorunu ve davalar nedeniyle toplanamayan ve sürekli ertelenen Genel Kurul bugün de aynı kaderi paylaştı. Çoğunluk sağlanamadığı için iptal kararının açıklanması salonda buz gibi hava estirdi. Oysa Genel Kurul’a hazırlık yapılırken katılımın yüksekliği, konunun aktörlerinin gelmesi, kahvaltı salonundaki neşeli hava herkeste “Bu Genel Kurul bugün toplanır, başta temettü diğer kararlar alınır” yönünde kanı uyandırmıştı. 
Ancak Hazirun Cetveli’nin yetişmemesi üzerine 1 saat ertelenen toplantı saat 11.00’de başlamadan bitince kalabalık yatırımcı grubu ‘isyan bayrağı’nı çekti. “Çay kahve içmeye mi geldik?” diyen Turkcell yatırımcıları, “Temettü için hisse aldık ama yapılmıyor, tezgah var” sözleriyle tepki gösterdi. Kızgın grup, SPK’nın konuyla ilgili tedbir almasını isterken, bazı hissedarlar da tepkilerini alkışlarla gösterdi. 
Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Colin Williams ise salondan ayrılırken, “Endişelerinizi anlıyorum ancak yorum yapamıyorum” demekle yetindi. Hissedarlara yazılı bilgi verileceğini söyleyen Willams teşekkür edip uzaklaştı. Moralleri bozulan yatırımcılar ise yeni bir Genel Kurul toplantısında buluşmak üzere birbirleriyle vedalaşıp ayrıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)