BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTürk Trump kripto para çıkaracak----

Türk Trump kripto para çıkaracak

Türk Trump kripto para çıkaracak
07 Mart 2021 - 12:37 www.finansgundem.com

Mükemmel Sarımsakçı'nın Kaliforniya'da hayata geçireceği 300 milyon dolarlık yeni konut projesinin 100 milyon dolarlık bölümü kripto para karşılığında halka arz edilecek

ABD'deki gayrimenkul projeleriyle adından söz ettiren Türk iş insanı Mükemmel Sarımsakçı, yeni konut projelerinin yanı sıra adım atmaya hazırlandığı kripto para piyasasına İstanbul'dan açılmayı planlıyor.

Üniversite eğitimi için 35 yıl önce geldiği ABD'de inşaat mühendisliği okuyarak kariyerine başlayan ve farklı firmalarda kazandığı deneyimin ardından kendi şirketi Alterra Worldwide'ı kuran Sarımsakçı, bugün hayata geçirdiği projelerle Amerikan gayrimenkul sektöründe adından söz ettiriyor.

Medyada "Türk Trump" olarak da anılan Sarımsakçı, Missouri'de 130 milyon dolarlık kentsel dönüşüm projesi ve Kaliforniya'da 300 milyon dolarlık yeni konut projesinin yanı sıra gayrimenkul destekli kripto para projesi üzerinde çalışıyor.


Gayrimenkul destekli kripto para projesiyle Kaliforniya'daki yeni konut projesinden yatırımcılara kripto para karşılığı hisse satmayı planlayan Sarımsakçı, projenin merkezi olarak belirledikleri İstanbul'dan da Asya ve Orta Doğu'daki yatırımcılara açılmayı hedefliyor.


UYGULMA ABD’DE YENİ BAŞLADI

Sarımsakçı, sistemin nasıl işleyeceğini şöyle anlattı:

"Elinde Bitcoin, Ethereum, Litecoin ya da Dogecoin gibi coin'i olan yatırımcı, dijital ortamdan projemizden hisse alabilecek. Bunun karşılığında coin vereceğiz ve ellerinde hisse olacak. ABD'de bu yeni başladı, Avrupa'da daha hiç yok. Buna 'gayrimenkul coin yatırımı' diyoruz. Herhalde Avrupa'da ilk biz yapmış olacağız. İstanbul'u seçmemizin sebebi, o coğrafyada bir merkez oluşacağını düşünmemiz. Bizim için çok büyük bir stratejik adım. Bundan sonraki projelerimizde de yatırımcı ortak istediğimiz zaman coin çıkarmak istiyoruz. Görüşmelere başladık, Türkiye'de bir takımımız oluştu. Çok iyi bir takımımız var, aralarında eski bankacılar ve finansçı arkadaşlarımız var. Türkiye'deki coin borsalarıyla konuştuk. Bizim gönlümüzde bunu Türk borsasından çıkararak halka açmak var. Çin, Hindistan, Rusya, Doğu Avrupa, Afrika, Uzak Doğu, Orta Doğu gibi bölgelerdeki yatırımcılara İstanbul'dan açılmak istiyoruz."

Söz konusu projeyi 6 ay sonra hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Sarımsakçı, ABD ve Türkiye'de hazırlıklarını yaptıklarını, gerekli mercilerden izin alacaklarını söyledi. 
Sarımsakçı, bu proje için blockchain teknolojisinin kullanılacağına işaret ederek, kripto paranın "T27 Silicoin" adını alacağını kaydetti.

Twitter'ın kurucusu ilk tweet'ini 2,5 milyon dolara sattı

Açık artırma ile Bitcoin satılacak

McAfee kurucusu kripto para dolandırıcılığı ile suçlandı

Borsa düşerken alınacak hisseler

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)