BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk Eximbank ve Macar Eximbank arasında işbirliği----

Türk Eximbank ve Macar Eximbank arasında işbirliği

Türk Eximbank ve Macar Eximbank arasında işbirliği
09 Ekim 2018 - 15:45 www.finansgundem.com

Türkiye ve Macaristan firmaları, başta Avrupa ve Afrika ülkeleri olmak üzere üçüncü ülkelerde gerçekleştirecekleri projelere iki ihracat kredi kuruluşunun ortak desteğini alacak

Macaristan - Türkiye İş Forumu kapsamında Türk Eximbank ile Macar Eximbank arasında bir işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşmaya, Türk Eximbank adına Genel Müdür Adnan Yıldırım, Macar Eximbank adına kurumun Genel Müdürü Gergely Jakli imza attı.

Bahse konu İşbirliği Anlaşmasıyla, Türkiye ve Macaristan firmalarının, başta Avrupa ve Afrika ülkeleri olmak üzere üçüncü ülkelerde gerçekleştirecekleri projelere iki ihracat kredi kuruluşunun ortak destek sağlamasının önü açıldı.

Diğer taraftan, kurumlar arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesi amacı doğrultusunda gerek faaliyette oldukları, gerekse ticarette aktif rol üstlenmeyi hedefledikleri pazarlarla ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaşmaları hedefleniyor.

Söz konusu imza töreni sonrasında Genel Müdür Adnan Yıldırım, Türkiye ekonomisi, Türk Eximbank’ın sunduğu ihracat destek hizmetleri ve finansman sağlanmış örnek projeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Konuşmasında özellikle Avrupa’da yer alan ihracat kredi kuruluşları ile gerçekleştirilen bu ve benzeri stratejik ortaklıklara özel önem verildiğini ve son dönemde bu anlaşmaların sayısını hızla artırıldığına değinen Yıldırım, Fransa, İtalya, Belçika ve İngiltere’nin ardından Macaristan ile de mevcut işbirliğini güçlendirmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ayrıca, Türk Eximbank’ın önümüzdeki dönemde de birçok farklı ülkenin ihracat kredi kuruluşları ile güçlü işbirliği bağları oluşturmak suretiyle Türk firmalarının küresel ayak izlerinin artırılması için tüm gücüyle çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)