BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTürk bankacıdan büyük vurgun----

Türk bankacıdan büyük vurgun

Türk bankacıdan büyük vurgun
31 Ekim 2013 - 07:42 www.finansgundem.com

Arkadaşlarının adına çektiği kredilerle 4 yıl boyunca borsada oynayan bankacı Sonay F., paraları batırınca "sır" oldu

Tekirdağ'daki bir bankanın kredi sorumlusu olan hesap uzmanı bankacı, 4 yıl boyunca daha önce bankadan kredi çeken arkadaşlarına ait bilgilerle kredi alıp borsada oynadı. Sabah'ın haberine göre, kazandığı paralarla da taksitleri ödedi. Ancak borsada batınca ortadan kayboldu. Vurgunun boyutu ise 15 milyon lirayı buldu.
TAKSİTLERİ ÖDEDİ
Tekirdağ'daki bir bankada kredi sorumlusu olarak çalışan ve aynı zamanda hesap uzmanı olan 36 yaşındaki S. F., 4 yıl önce borsada oynamaya başladı. Aldığı hisseler değer kazanınca daha çok para kazanmak isteyen bir çocuk babası bankacı, iddiaya göre imzalarını taklit ederek, daha önce bankadan kredi çeken arkadaşlarının adına kredi çekerek daha fazla hisse almaya başladı. Kazandığı parayla çektiği kredilerin taksitlerini düzenli olarak ödeyen ve Kırklareli ile Silivri'de de görev yapan bankacı, 4 yıl boyunca bu şubelerde de aynı yöntemle kredi alarak borsada oynamaya devam etti. Taksitleri düzenli ödediği için de adına kredi aldığı arkadaşlarının da olaydan haberi olmadı. Ancak son dönemde çok zarar eden bankacı, kredi taksitlerini ödeyemeyince 1 ay önce ortadan kayboldu.
EŞİ BAŞVURUNCA...
Ardından Edirne'de üniversite öğretim görevlisi olarak çalışan eşi S. F., 15 gün önce savcılığa giderek, "Eşine ulaşamadığını" söyleyip kayıp başvurusunda bulundu. Savcılık kayıp bankacıyı aramaya başlarken, kredileri çektiği şubeler de taksitler ödenmeyince müşterilerini aradı. Müşteriler kendilerinin kredi almadığını söylemesi üzerine hesapları incelemeye alan banka müfettişleri, dolandırıcılık olayını ortaya çıkardı. Hesaplardaki detaylı incelemede ortadan kaybolan bankacının, 15 milyon liraya yakın bir kredi vurgununa imza attığını belirlendi. Banka müfettişleri, kayıp bankacının yaptığı tüm işlemleri incelemeye alırken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)