BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTurizmde POS devrimi----

Turizmde POS devrimi

Turizmde POS devrimi
11 Eylül 2013 - 16:42 www.finansgundem.com

Ödeme sistemleri şirketi Ingenico, turizm acentesi Mastur'un saha hizmetlerini daha verimli kılacak bir projeye imza attı...

Türkiye'nin gözde turizm bölgelerindeki 6 ofisi ve 250 çalışanıyla incoming yani sadece yabancı turistlere hizmet sunan Mastur, Ingenico işbirliğiyle saha hizmetlerini daha verimli hale getirmek için yeni bir sistemi hayata geçirdi. Ingenico POS terminalleri üzerinden ürün ve hizmet satışı gerçekleştiren Mastur, Ingenico’nun geliştirdiği çözüm sayesinde daha önce rehberler tarafından manüel olarak gerçekleştirilen işlemlerin tamamını POS terminalleri üzerinden otomatik hale getirdi.
Ingenico’nun Mastur’a özel olarak hazırladığı yazılımla sahada sunulan tur satışları ve ekstra hizmetlerin yönetilmesi sürecinde yaşanan sıkıntılar da aşılacağı açıklandı. Daha önce sadece kredi kartıyla tahsilat için kullanılan POS terminalleri üzerinde çalışan yazılım sayesinde, verilen tüm hizmetlerle ilgili bilgilerin anında merkez ofise ulaşarak sürece dahil olması sağlandı. Böylece daha önce rehberlerin gün aşırı ofise gelerek yaptıkları bilgi aktarımına da gerek kalmadı.
POS TERMİNALİNDEN BİLET DE BASILABİLİYOR
Ingenico tarafından geliştirilen sistemde POS terminali üzerinden ilgili hizmetle ilgili bilet de basılabiliyor. Kesilen biletle ilgili tüm bilgiler dijital ortamda merkez ofise ulaştığı için bilgilerin kontrol edilmesi, biletin merkez ofise gönderilmesi ve arşivlenmesi gibi süreçler de ortadan kalkıyor. 4 ay gibi kısa bir sürede manüel bilet kesme işleminin tamamen POS terminallerine taşındığını belirten Mastur Bilgi Teknolojileri Yöneticisi Onur Oskay, sistem sayesinde önemli ölçüde lojistik avantajla birlikte zaman tasarrufu sağladıklarını vurguladı. Oskay, “Daha önce sadece kredi kartı tahsilatı için kullandığımız POS terminalleri, şu anda saha akışımızı izlememizi sağlayan en büyük yardımcılarımızdan biri oldu” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)