BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Treni kaçırdık, gemiyi kaçırmayalım"----

"Treni kaçırdık, gemiyi kaçırmayalım"

Treni kaçırdık, gemiyi kaçırmayalım
27 Eylül 2013 - 14:41 www.finansgundem.com

Brezilya lideri Rousseff ABD iş çevreleri ile bir araya geldi. Rousseff Brezilya olarak benzersiz bir kalkınma hamlesi başlattıklarını belirtti

Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısı  için ABD'ye giden Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, iş çevreleri ile bir araya geldi. Ülkesinde son yıllarda altyapı yatırımlarına büyük önem verildiğini anlatan Brezilya lideri, havaalanı inşaatlarından yol yapımına bir çok alanda yabancı yatırımcıyı cezbedecek fırsatların olduğunu belirtti. Altyapı planlamasında özel sektör ve yabancı yatırımcıya büyük roller verildiğini vurgulayan Rousseff, işadamlarını ülkesine davet etti.
'DÜNYADA KRİZ, BREZİLYA'DA FIRSATA DÖNÜŞTÜ'
Brezilya'nın son 10 yılda ne kadar büyüdüğünü ve yatırım için cazip hale geldiğini rakamlarla açıklayan Rousseff, özellikle maden ve tarım sektöründe ekonomik krizle birlikte düşen rekabetin Brezilya'da fırsata dönüştüğünü ifade etti.
'Bizim amacımız Brezilya ekonomisini yapı olarak güçlendirmek ve üretkenliği artırarak daha çok rekabet edebilen bir hale getirmektir' diyen Rousseff, hükümet olarak hayata geçirdikleri uygulamalardan bahsetti.
TRENİ KAÇIRDIK, GEMİYİ KAÇIRMAK İSTEMİYORUZ
Yabancı işadamlarına ülkede toplu konutu teşvik için hükümetin üstlendiği dev projeleri tanıtan Rousseff, Brezilya'nın yeni ve diğer örneklere benzemeyen büyük bir kalkınma hamlesi başlattığını, bu hamlenin ise yalnızca altyapı yatırımlarıyla sınırlı olmadığını belirtti.
Kalifiye eleman yetiştirme konusunda ülkede açılan yüzlerce teknik kursun piyasaya iş gücü sağlama konusunda yeterliliğinden söz eden Rousseff, eğitim alanında beyin göçünü tersine çevirebilecek uygulamaların başlatıldığını sözlerine ekledi. Rousseff, ülkedeki petrol kaynaklarından elde edilen gelirin tamamen eğitim sistemine yönlendirilmesini ifade sadedinde "Daha önce treni kaçırdığımız gibi bu kez de gemiyi kaçırmak istemiyoruz." diyerek sözlerine son verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)