BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatTrafik sigortasına zam beklentisi----

Trafik sigortasına zam beklentisi

Trafik sigortasına zam beklentisi
28 Haziran 2023 - 08:44 www.finansgundem.com

Asgari ücrete yapılan zam sonrası trafik sigortası fiyatlarında da artış bekleniyor.

Sektör yetkilileri, trafik sigortasına zammın yakın olduğunu belirtiyor. Bunda, asgari ücrete yapılan zammın ek maliyet yaratmasının etkisi olduğu belirtiliyor.

Asgari ücretteki artış trafik sigortasına yansıyacak. Trafik sigortasında vefat ve sakatlık tazminatı anlaşmazlıklarının yüzde 80'i mahkemelerde çözülüyor. Sonrasında ödenecek rakam mevcut asgari ücrete göre hesaplanıyor. Bu nedenle sektör, asgari ücretteki artışın trafik sigortasında maliyeti yüzde 40 artıracağını düşünüyor. Bunun da ilerleyen aylarda poliçelere zam olarak yansıtılması bekleniyor..

Ek maliyet 20 milyar lira

Sektör yetkilileri, asgari ücretteki artışın 20 milyar lira ek maliyet yarattığını söylüyor.

Sigortacılar, şubat ayında Anayasa Mahkemesi tarafından verilen bir kararın da hesaplarını değiştirdiğini dile getiriyor. Bu iki nedenden dolayı zararlarının arttığını savunuyorlar.

Türkiye Sigorta Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yaşar şunları söyledi: “Aralık 2022'de bir kaza olduğunu düşünelim. Biz 31.12'de bu dosyayı açtığımızda asgari ücret 5 bin 550 liraydı. 100 bin 867 liralık tazminat söz konusuydu. Bu tazminat rakamı 293 bin liraya çıkmış. Sadece yeni poliçe primleriyle ilgili değil sorun; biz geçmişi toparlamaya calısıyoruz. Baktığınız zaman ilave yüzde 44'lük bir etki var. Sektör yüzde 40'lık bir zam beklentisi içinde.”

Zorunlu trafik sigortasında azami prim uygulaması var. Belli bir rakamın üzerinde bir poliçe tutarı belirlenemiyor. Sektör azami prim tutarının hızlıca artırılmasını talep ediyor. (NTV)

'Trafik sigortası' dolandırıcılığı yapan şüphelilere gözaltı

 

Anayasa Mahkemesi trafik sigortasındaki 3 maddeyi iptal etti

 

Trafik sigortasında önemli değişiklik

 

Uzmanı uyardı: Trafik sigortasında bu detaya dikkat!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)