BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTOBB'dan, İran’a iade-i ziyaret----

TOBB'dan, İran’a iade-i ziyaret

TOBB'dan, İran’a iade-i ziyaret
24 Haziran 2014 - 16:16 www.finansgundem.com

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, yıl sonuna kadar kalabalık bir heyetle İran’a iade-i ziyarette bulunacak

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin 3-4 Haziran tarihlerinde gerçekleştirdiği Türkiye ziyareti, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerde bir dönüm noktası oldu. Ruhani ve beraberindeki heyet, bir yandan Türkiye’ye sattıkları doğalgazda fiyat indirimi konusunda Türk devlet yetkilileri ile müzakere ederken, diğer yandan Türk iş dünyasının yüksek gümrük vergileri ve taşımacılık sorunları konusundaki şikayet ve taleplerini dinledi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye-İran İş Forumu’nda da karşılıklı yatırım fırsatları masaya yatırıldı. Ziyaret sonunda iki ülke arasında 15 milyar dolarlık ticaret hacminin 30 milyar dolara çıkarılması konusunda görüş birliğine varıldı.
Tüm bu gelişmelerin ardından, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, yıl sonuna kadar kalabalık bir heyetle İran’a iade-i ziyaret gerçekleştirmeye karar verdi.
Aslında yaz aylarında gerçekleştirilmesi planlanan ziyaret, Irak’taki iç karışıklığın bölgede gerilim yaratması üzerine yılın son aylarına ertelendi. Ziyaretin Ankara’da İran tarafından not edilen taleplerin hayata geçirilmesi için bir baskı niteliği taşıması hedefleniyor. Ayrıca ziyaret kararında TOBB üyelerinin İran’daki yatırım fırsatlarını yerinde görme isteğinin de etkili olduğu belirtiliyor. (Ekonomist) 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)