BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTMSF'den çarpıcı Çukurova açıklaması----

TMSF'den çarpıcı Çukurova açıklaması

TMSF'den çarpıcı Çukurova açıklaması
27 Mayıs 2013 - 09:56 www.finansgundem.com

TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül Çukurova Holding’de yaşanan süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Geçmişte Pamukbank nedeniyle protokol imzalandığını hazırlatan Gül Interbank kaynaklı krediler nedeniyle 2009 yılında yapılan protokolde 10 yıla yakın vadede Interbank alacaklarını alma konusunda anlaştıklarını söyledi. Grubun 80-90 milyon dolarlık tahsilat sağladığı fakat Ekim taksidini  ödenemediği belirtildi. Ocak ayı itibariyle bütün borcun kapatılacağına dair Holding’den açıklama geldiğini belirten Gül daha sonra sürenin Mart’a ertelendiğini dile getirdi.
Daha önce Pamukbank borcunun büyük ölçüde ödenememesi nedeniyle Gruba tolaranslı olduklarını belirten Gül Mayıs 15’te de borcun ödenememesi sonrasında Grubun Show TV ve BMC’yi satması talebinin geldiğini belirtti.
Yetki sorumluluk dengesini son derece optimal kullandıklarını belirten Gül amaçlarının bağcı dövmek olmadığını amacın üzüm yemek olduğunu belirtti.
BMC’nin 600 milyara yakın borcu olduğunu açıklayan Gül işçilere para ödenemediğini, BMC’nin çok önemli projeleri üstlenmiş bir firma olduğunu ve firmanın yaşaması gerektiğini belirtti.
TMSF Başkanı BMC'de yönetsel problemler olduğunu söyledi.
Geçtiğimiz hafta el konulan Digitürk ile birliye tahsilat imkanının kavuşmuş olduklarını belirten Gül, ilerleyen süreçte bu şirketlerin satış hazırlıklarına bağlı olarak ortaya çıkan tabloya göre net bir şey söylenebileceğini dile getirdi. Digitürk'te yabancı prtağın haklarına dair bir adım atılmayacağını açıklığa kavuşturan Gül, borçunun hisselerinin esas olduğunu belirtti.
TURKCELL İÇİN YÖNETSEL ADIM ATMADIK
Yönetime girilen şirketlerde borçlu grup temsilcileri ile görüşmelere devam edildiğini açıklayan TMSF Başkanı işletmelerin en kısa zamanda ekonomiye kazandırmak istendiğini belirtti.
Turkcell’in Çukurova Grubu ile doğrudan bağlantısı olduğunun görünmediğini kaydeden Gül, bu aşamada yönetsel olarak bir adım atmadıklarını belirtti.
Gül, alacakların tahsil edilememesi halinde Turkcell'de Çukurova hisseleriyle ilgilenileceğini söyledi.
TURKCELL VE GENEL ENERJİ UZAK MENZİLDE
Grubun bütün varlıkları ile ilgili olacaklarını açıklayan TMSF Başkanı Gül alacakların tahsili noktasında Turkcell ve Genel enerjinin en uzak menzildeki varlıklar olduğunu söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)