BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTL mevduatta stopaj desteği uzatılacak----

TL mevduatta stopaj desteği uzatılacak

TL mevduatta stopaj desteği uzatılacak
01 Haziran 2021 - 08:56 www.finansgundem.com

Türk Lirası mevduatları teşvik etmek için getirilen ve 31 Mayıs tarihi itibariyle son bulması öngörülen stopaj indiriminin Haziran ve Temmuz aylarında uzatılacağı belirtildi.

Türk Lirası mevduatları teşvik etmek için getirilen ve 31 Mayıs'ta sona ermesi planlanan stopaj indirimi üçüncü kez uzatılıyor.
Türk Lirası'nın değerini korumak, birikimlerin TL cinsinden açılmış mevduat ve katılım hesaplarında tutulmasını sağlamak ve yastık altı birikimlerin bu hesaplarda değerlendirilmesini teşvik etmek amacıyla uygulanan Türk lirası mevduatları için stopaj desteği uygulamasına ilişkin sürenin 2 ay daha uzatılmasına karar verildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynakları, 31 Mayıs'ta son bulması öngörülen teşvikin Haziran ve Temmuz aylarında da devam edeceğini belirtti.

İndirimli stopaj oranlarına ilişkin ilk düzenleme 2020 Ekim’de devreye alınmış 23 Aralık 2020’de yapılan düzenleme ile 31 Mart’a kadar uzatılmıştı. Ardından 1 Nisan’daki Cumhurbaşkanlığı Kararı ile stopaj desteği 31 Mayıs’a kadar uygulanmaya devam edeceği duyurulmuştu.

Düzenlemeye göre 31 Mayıs 2021’e kadar vadesiz ve özel cari hesaplarda ve 31 Mayıs 2021’e kadar açılan veya vadesi bu tarihler arasında yenilenen hesaplara ödenecek faizler ve kâr paylarına mevduat faizlerinden vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar vadelilerde yüzde 5, 1 yıla kadar vadeli hesaplarda yüzde 3, 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 0, enflasyon oranına bağlı olarak değişken faiz oranı uygulanan 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 0 stopaj alınıyordu.

Bu arada, stopaj desteği bankaların ihraç ettiği tahvil ve bonolardan sağlanan gelir ve kazançlar ile fon kullanıcısının bankalar olduğu varlık kiralama şirketleri tarafından ihraç edilen kira sertifikalarından elde edilen gelirler için de uygulanıyor. 31 Mayıs’ta bunlar uygulanan destek de sona erecek.

Eylül 2020'de 3 aylığına getirilen düzenleme Aralık 2020'de 3 ay daha uzatılmıştı. Mart 2021'de ise stopaj indirimlerinin 2 ay daha devam etmesine karar verilmişti.

Hükümetten bütçeye 'tedbir paketi'

 

Düşüş sonrası kurlar güne yatay başladı

 

Kripto paralarda dalgalanmalar sürüyor

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • GÖKHAN SARI01 Haziran 2021 12:37

    Stopajın uzatılması konusunda çıkması düşünülen karar  resmi gazetede bir açıklama olmadıkça stopaj indirimi kaldırılmış sayılır. Eğer erteleme devam edilecekse bunun acilen  resmi gazete ile açıklanması gerekir.-

  • CAT01 Haziran 2021 10:26

    Boş işler tefeci faizcilerden sahtekar dinci dogmacı yobazlardan kurtulacaksın seninde üyesi olduğun IMF ile anlaşma yapacaksın ucuz borclanacaksın denetimlerine izin vereceksin yolsuzluklara ket çekip faizleri enflasyon üstünde arttırıp mevduata reel faiz verip dövizi kırıp Tl ye değer kazandırıp zaman kazanacaksın yoksa Allah bir mümkün değil iki yakanın dogrulması

  • izzet BAŞ01 Haziran 2021 09:07

    Dolara hücum.....OLACAĞI BUDUR...