BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDüşüş sonrası kurlar güne yatay başladı----

Düşüş sonrası kurlar güne yatay başladı

Düşüş sonrası kurlar güne yatay başladı
01 Haziran 2021 - 08:13 www.finansgundem.com

Yeni haftaya, büyüme verilerinde beklentilerin üzerindeki artışın etkisiyle yüzde 1 civarı düşüşle başlayan dolar/TL 8,47-8,48, euro/TL 10,38 seviyelerinden işlem görüyor.

Yeni haftanın ilk gününde büyüme verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesinden destek alan Türk Lirası, dolar ve euro karşısında güçlenmişti. 8,50'nin altına gerileyen dolar/TL, bu sabah saatlerinde de 8,48-8,49 düzeyinde yatay başlangıç yapıyor. Dünkü düşüşler sonrası 10,38'lerde dengelen Euro/TL'de bu seviyeler bu sabah da korunuyor.

Global piyasalarda Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri, yurt içinde 3 Haziran'da açıklanacak enflasyon verileri için gösterge verilerden biri kabul edilen İstanbul için perakende satış fiyatları izlenecek.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haziran ayı normalleşme takvimini açıkladı.

Rusya Korona virüsle Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ile Tanzanya'ya olan uçuş yasağının 21 Haziran’a kadar uzatıldığı duyuruldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA), Avrupalı lider ve parlamenterleri dinlediğine dair çıkan haberler ile ilgili ABD’den açıklama beklediğini açıkladı.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA), İran’ın Ortak Kapsamlı Eylem Planı’nın (JCPOA) bir parçası olarak kabul edilen zenginleştirilmiş uranyum stok sınırını 16 kattan fazla aştığını duyurdu.

Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva, Avrupa Birliği’nin herhangi bir karar vermeden önce Rusya'yı SWIFT bankacılık sisteminden çıkarmanın hukuki boyutları konusunda geniş kapsamlı bir tartışma yapacağını söyledi.

Çin'de Caixin tarafından hazırlanan imalat sektörü PMI, Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun açıkladığı resmi imalat PMI'dan farklı bir görüntü ortaya koydu.

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, 4-5 Haziran tarihlerinde Londra’da yapılacak G7 maliye bakanları toplantısında G7 global minimum kurumlar vergisinin tartışılacağını bildirdi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Yeni ayın ilk günü tüm Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de İmalat Sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verisi açıklanacak. İSO İmalat Sektörü PMI Nisan ayında 50,4 olarak açıklanmıştı.

Her ayın ilk günü İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından açıklanan ve Türkiye enflasyon verileri için öncü verilerden biri kabul edilen İstanbul perakende ve toptan fiyatlar verileri duyurulacak, İstanbul'da Nisan ayında perakende fiyatlar aylık yüzde 1,01, yıllık yüzde 16,34 artış göstermişti.

YURT DIŞI GÜNDEM

Yurt dışında da her ayın ilk günü olduğu gibi İmalat Sektörü PMI verileri gelecek. Asya'dan başlayıp, Amerika'da sonlanacak şekilde sırayla 37 ülke için PMI verileri açıklanacak.

Almanya'da işgücü verileri (10.55), Euro Bölgesi tüketici fiyatları ve işsizlik oranı Avrupa'da takip edilecek veriler olacak.

ABD'de PMI verileri dışında inşaat harcamaları (17.00), Dallas Fed Teksas İmalat Aktivite Endeksi (17.30) ve API petrol stokları (23.30)  verileri takip edilecek.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Ticaret Komiseri Valdis Dombrovskis, yeni ABD Yönetimi, Brexit ve 2021 yılının ilk 6 ayını değerlendirecek (15.00).

OPEC ve OPEC dışı bakanlar toplantısı Video konferans yoluyla gerçekleşecek.                         

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Andrew Bailey, iklim değişikliği  ve bankanın rolü üzerine değerlendirmelerde bulunacak (18.00).

Altında güçlenme çabası

 

Kripto paralarda dalgalanmalar sürüyor

 

Piyasada sıkılaşma petrolü yükseltti

 

Asya Pasifik endeksleri Çin verileriyle karışık seyretti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)