BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTKYD'nin yeni Başkanı Alp Keler----

TKYD'nin yeni Başkanı Alp Keler

TKYD'nin yeni Başkanı Alp Keler
04 Mart 2014 - 14:27 www.finansgundem.com

TKYD'nin geçen cuma günü yapılan genel kurulunda Ak Portföy Genel Müdürü Alp Keler başkanlığı Gür Çağdaş'dan devraldı....

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Başkanlığı’na Dr. Alp KELER seçildi.

28 Şubat 2014 Cuma günü yapılan TKYD XV.Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan seçimlerde 2 yıllık süre ile Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri yeniden belirlendi.

TKYD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Ak Portföy Yönetimi A.Ş. Genel Müdürü Dr.Alp KELER, Başkan Yardımcılığı görevine Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Genel Müdürü Halim ÇUN ve Genel Sekreterlik görevine TEB Portföy Yönetimi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Tolga ATAMAN seçildiler.

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği’nin (TKYD) yeni başkanı Dr. Alp Keler, Sermaye piyasalarında regülasyon açısından önemli bir dönemeçte olduklarını,  bunun sektörde yeniden yapılanma, yatırımcı güveninin oluşturulması ve kurumsallaşma için fırsat yarattığını söyledi.

Dr. Alp Keler, Türkiye’de güçlü bir sermaye piyasasının oluşması ve İstanbul Finans Merkezi hedefinin gerçekleşmesi için kurumsal yatırımcıların olmazsa olmaz koşul olduğunu, portföy yönetimi sektörünün çok sağlam temellere oturması gerektiğini ve bu konuda sektör olarak katedilmesi gereken çok yol olduğunu belirtti. Keler, “Türkiye’de kurumsal yatırımcıların toplam varlık büyüklüğü 60 Milyar TL ile GSMH’nin sadece %3,5’i düzeyinde. Bu oran, Güney Kore, Brezilya ve Güney Afrika gibi gelişen ülkelerde %20’nin üzerinde. Sadece bu rakam dahi alınacak yol konusunda fikir verebilir” dedi.

Bireysel Emeklilik Fonlarındaki hızla büyüme ve yeni SPK mevzuatı çerçevesinde sisteme kazandırılan yeni yatırım ürünleri ve varlık sınıflarının sektörde yeni fırsatlar ve açılımlar yarattığını kaydeden Keler, özellikle Emeklilik Fonlarındaki hızlı gelişimin Türkiye finans piyasasında önemli bir açığı kapattığını, bu sayede birçok yeni ve innovatif ürünün yolunun açılacağını aktardı.

Derneğin etkin bir şekilde sürdürmekte olduğu çalışmalarının, başta Sermaye Piyasası Kurulu olmak üzere diğer kamu kurumları ile paylaşım içinde olacağı, Kuruluşun faliyet alanı konusunda toplumsal farkındalığın artırılması, tanıtım ve mesleki eğitim konularında aktif faaliyet göstermeye devam edeceği belirtildi.

Alp Keler kimdir?

Ak Portföy Genel Müdürü olarak görev yapan Alp Keler 1974 Ankara doğumlu. Alp Keler, TED Ankara Koleji'ni ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu. Galatasaray Üniversitesi Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans yapan Keler, Marmara Üniversitesi Bankacılık Bölümü'nde doktora yaptı. 2006 yılından bu yana Fortis Portföy Yönetimi Genel Müdür ve Murahhas Aza olarak görev yapan Keler, daha önce Koç Portföy Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştı. Keler iş hayatına 1996 yılında İnter Portföy Yönetimi'nde (Inter Yatırım Menkul Değerler) Yetkili Portföy Yönecisi olarak başlamıştı. Alp Keler bir dönem de Dış Yatırım Menkul Değerler'de Portföy Yönetimi Direktörü olarak çalıştı. 2000 yılında Garanti Bankası'nda Hisse Senedi Yönetmeni olarak görev aldı.Keler, evli ve iki çocuk babası
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)