BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTelesis Telekomünikasyon Sistemleri satıldı----

Telesis Telekomünikasyon Sistemleri satıldı

Telesis Telekomünikasyon Sistemleri satıldı
15 Aralık 2020 - 13:05 www.finansgundem.com

Yerli mühendislerle milli tasarımlara imza atmış Ar-Ge merkezi, geniş bayi ağına sahip Telesis için 533 bin 784 dolara anlaşma sağlandı.

Karel Elektronik, Türkiye’nin ilk yerli analog telefon santralini üreten Telesis Telekomünikasyon Sistemleri’ni satın aldı. 1983 yılında Ankara’da kurulan ve telefon santrallerinde tasarım da yapan önemli üreticilerden olan Telesis için Kara ailesiyle anlaşma imzalandı. Ahmet Kudat Kara, Kudat Olca Kara ve Alca Kara ile yapılan anlaşma sonucunda şirketin yüzde 100’ü için 533 bin 784 dolar ödendi.

"Güç birliği rekabet avantajı getirecek"

 

2018 yılında tasarım ve üretimi tamamen Türkiye’de yapılan dünyanın ilk otonom IP telefon santralini de üreten şirket, artık Karel Elektronik çatısı altında faaliyet gösterecek.

Karel, satın almaya ilişkin detaylı bilgileri Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı:

“Telesis Telekomünikasyon Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin yüzde 100'üne karşılık gelen 7.907.000 adet payı 533.784 USD karşılığında peşin olarak satın alınmıştır.
Bu satın almanın şirketimize yapacağı katkı ile ilgili öngörülerimiz ve operasyonel konularla ilgili açıklamalar aşağıdadır;

Bu satın alma sonrasında Telesis A.Ş.'nin tüzel kişiliği ve operasyonu devam edecektir. Ürün, teknoloji ve dağıtım kanalı alanında oluşacak güç birliği her iki firmaya da rekabet avantajı sağlayacaktır.
Her iki firmanın bayi ve dağıtım ağının her iki firmanın ürünlerine ulaşabilir olmasının toplam pazar etkinliğini arttırması beklenmektedir.
Her iki firmanın teknolojik birikimi ve Ar-Ge yeteneklerinin bir araya gelmesinin ürün ve teknoloji geliştirme konusunda sinerji yaratması öngörülmektedir.

Pekcan: Garanti belgeleri elektronik ortamda sunulabilecek

 

Türkiye’deki Ar-Ge merkezi sayısı 1227’ye ulaştı

 

Telesis A.Ş.'nin ürün maliyetlerinde Karel'in üretim imkanlarından ve ölçeğinden yararlanılarak iyileştirmeler sağlanabilecektir.
Konsolide faaliyet giderlerinde iyileşme sağlanabilecektir. SPK'nın yetkilendirdiği kuruluşlardan Telesis A.Ş. için değerleme raporu alınacaktır. Değerleme sonucunda TFRS 3, paragraf 34'e (Pazarlıklı Satınalımlar) göre kar çıkacağını tahmin ediyoruz.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)