BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTeknoloji devleri 1.1 trilyon dolar kaybetti----

Teknoloji devleri 1.1 trilyon dolar kaybetti

Teknoloji devleri 1.1 trilyon dolar kaybetti
12 Temmuz 2023 - 14:13 www.finansgundem.com

Çin hükümetinin teknoloji şirketleri üzerinde yıllardır devam eden düzenleyici baskısı nedeniyle şirketlerin piyasa değerinden 1.1 trilyon dolar buhar olduğu ortaya çıktı.

Pekin yönetiminin iki yıldan fazla süren düzenleyici baskısı, Çin'in büyük teknoloji şirketlerinin piyasa değerlerinden 1,1 trilyon doları sildi. Refinitiv verilerine göre söz konusu kayıp Hollanda ekonomisine eşdeğer. 

Ekonomim'de yer alan habere göre yatırımcılar, Çin Merkez Bankası (PBOC) bir yön değişikliğinin yolunda olabileceğini belirtmesinin ardından, 2020'nin sonlarından bu yana büyümeyi engelleyen katı kuralların hafiflemeye başlayacağını umuyor.

Çin Merkez Bankası cuma günü yaptığı açıklamada, platform şirketlerinin finansal işlerine yönelik ana sorunların çoğunun giderildiğini ve düzenleyicilerin odak noktalarını belirli şirketler yerine bir bütün olarak sektöre kaydıracaklarını söyledi.

Çarşamba günü düzenleyiciler, dünyanın en büyük video oyun şirketi Tencent Holdings ve e-ticaret devi Alibaba Grubu Çin'in teknoloji inovasyonuna katkılarından dolayı överek yetkililerin teknoloji sektörüne bir kez daha ısındığının bir başka işaretini verdi.

5 devin hisselerinde %71'e varan düşüş gerçekleşti

Analistler, Alibaba'ya bağlı Ant Grubun Kasım 2020'deki 37 milyar dolarlık ilk halka arzının (IPO) rafa kaldırılmasını, Çin’in büyüklük ve etki bakımından hızla büyüyen teknoloji firmalarına yönelik kapsamlı bir düzenleyici baskının başlangıcı olarak değerlendiriyor.

O tarihten bu yana Alibaba Grup, Tencent, Çinli yemek dağıtım devi Meituan, arama motoru sağlayıcısı Baidu ve e-ticaret sitesi JD.com'un Hong Kong'da listelenen hisselerinin piyasa değerinden yaklaşık 1,1 trilyon dolar silindi. Beş teknoloji şirketinin hisse fiyatları bu süre zarfında %40.4 ile %71 arasında düşüş gösterdi.

20 milyar dolarlık teknoloji yatırımı iptal oldu

 

Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar zirvede

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)